Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Pardubice přivítají odborníky z Čech, ze zahraničí i z Evropské kosmické agentury

18. 8. 2015 | Pardubická výstavní a veletržní | www.pvv.cz

Pod patronací europoslance Tomáše Zdechovského se bude ve výstavním a společenském centru Ideon Pardubice ve dnech 24. – 26. září 2015 konat první ročník mezinárodního veletrhu s názvem ELECTROTECHNICA & IT. Účast na veletrhu potvrdilo mnoho významných hostů od nás i ze zahraničí.

Electrotechnica IT Pardubice 2015

„Uspořádáním veletrhu jsme se rozhodli navázat na tradici, která sahá až do první republiky. Tehdy bylo Československo, díky pardubické továrně Telegrafia, světovou velmocí v oboru elektrotechniky. Ale i v současné době je v pardubickém regionu hned několik firem, které zde koncentrují svojí výrobu a jejichž jméno má v oblasti elektrotechniky světový zvuk,″ říká Petr Vašíček, ředitel společnosti Pardubická výstavní a veletržní, s.r.o. 

Veletrh bude koncipován jako kombinace přednášek, seminářů a odborných diskuzí z oblasti elektrotechniky a informačních technologií, které doprovodí výstava, kde firmy z Čech i ze zahraničí představí nejžhavější novinky z oboru. Své produkty zde budou vystavovat společnosti jako je například ERA, Tesla, Foxconn CZ, PANASONIC Automotive Systems nebo Radiokomunikace RCD. Své projekty představí také studenti z Univerzity Pardubice nebo Střední průmyslové školy elektrotechnické. 

Jedinečný veletrh vyvolal zájem celého světa 

O veletrh ELECTROTECHNICA & IT je mezi odborníky velký zájem a to nejen u nás, ale i ve světě. Svoji účast na veletrhu potvrdily, mimo jiné, delegace z Evropské kosmické agentury, Ruského, Čínského, Alžírského nebo Indonéského velvyslanectví. Celá akce je organizovaná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.

Více na www.pvv.cz/electrotechnica-it.html