Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Panasonic uvádí LP-RF – cenově dostupné laserové popisovací zařízení

28. 5. 2020 | Panasonic Electric Works Europe AG | www.panasonic-electric-works.cz

Společnost Panasonic nabízí model LP-RF – popisovací laser s velmi snadnou obsluhou, odnímatelnou popisovací hlavou a nízkými pořizovacími náklady. Díky spolupráci s uživateli hlavně v oblasti automobilového průmyslu se podařilo definovat, jaké funkce a vlastnosti jsou pro většinu aplikací nadbytečné.

Společnost Panasonic nabízí model LP-RF – popisovací laser s velmi snadnou obsluhou, odnímatelnou popisovací hlavou a nízkými pořizovacími náklady. Díky spolupráci s uživateli hlavně v oblasti automobilového průmyslu se podařilo definovat, jaké funkce a vlastnosti jsou pro většinu aplikací nadbytečné. Výsledkem vývoje je laserový popisovací systém s nejdůležitějšími funkcemi a přesto v rozumné cenové hladině. Popisovač LP-RF dokáže vytvářet značení na plasty, na kov i na některé další materiály a označovat výrobky textem, čárovým nebo 2D kódem. Velká přesnost umožňuje popis i na polovodičových součástkách a miniaturních konektorech. Typické oblasti použití jsou značení plastových součástek, baterií, ložisek, ozubených kol, řemenic, nástrojů pro obráběcí stroje (frézy, vrtáky), kabelů a vodičů, značení kovových odlitků a výkovků apod.

Panasonic uvádí LP-RF – cenově dostupné laserové popisovací zařízení

Součástí dodávky zařízení je software Laser Marker NAVI Smart umožňující na počítači či tabletu navrhnout a na výrobek umístit např. logo, 2D kód nebo text. Software se následně využívá i k ovládání popisovacího zařízení. Výstup lze na displeji přizpůsobit podle požadavků uživatele: pro technika, který značení navrhuje nebo pro operátora zařízení. Ovládací tablet lze k popisovači připojit pomocí Wi-Fi. Výkon laseru, rychlost skenování a frekvence pulzů se nastavují podle materiálu a popisu. Uživatel má k dispozici knihovnu kombinací materiálů a vzorů značení. Nejběžnější úlohy lze nastavit jedním stiskem tlačítka.


 Panasonic Electric Works Europe AG, Organizační složka, 
Administrativní centrum PLATINIUM, Veveří 3163/111, 616 00 Brno, 
tel.: +420 541 217 001, e-mail: ludek.bartak@eu.panasonic.com, http://www.panasonic-electric-works.cz

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021