Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

OMR 700 - bezpapírový zapisovač

23. 10. 2015 | ORBIT MERRET, spol. s r. o. | www.merret.cz

Bezpapírový zapisovač OMR 700 je novým produktem v portfoliu společnosti ORBIT MERRET, který je připravován k uvedení na trh. Přístroj je určen do většiny technologií a provozů, kde je potřeba na jednom místě zobrazovat a případně zaznamenávat větší množství různých elektrických či neelektrických veličin. 

Bezpapírový zapisovač OMR 700 je novým produktem v portfoliu společnosti ORBIT MERRET, který je připravován k uvedení na trh. Přístroj je určen do většiny technologií a provozů, kde je potřeba na jednom místě zobrazovat či zaznamenávat větší množství různých elektrických či neelektrických veličin. 

Univerzalita, všestrannost a zejména příznivá cena předurčuje tento přístroj ke splnění většiny Vašich požadavků a to i provedením čelního panelu s IP64. Při vývoji zařízení byl kladen velký důraz na jeho univerzalitu a intuitivní ovládání.

Koncepce přístroje je modulární, obsahuje:

  • základní desku přístroje,
  • napájecí kartu (ve variantě 230V nebo 24V),
  • expanzní kartu (Ethernet, 2x USB, slot pro SD kartu, zvuk, izolované digitální vstupy a výstupy), linku RS485 (variantně CAN),
  • 8 pozic pro osazení dalších vstupně výstupních karet.

Pokud se v průběhu používání objeví potřeba rozšířit počet vstupů či výstupů, lze snadno osadit novou kartu do volné pozice a přístroj tak může „růst“ dle Vašich požadavků.

Celkově lze jednotku osadit až 96 vstupy a výstupy. Veškeré vstupy a výstupy jsou izolovány od interní řídící elektroniky. Izolace mezi vstupy navzájem pro náročnější měření je též dostupná.

Změřené vstupy lze buď přímo ukládat na paměťová média (interní pamětí 512MB, externí USB disk či SD karta), nebo je lze zpracovávat dalšími výpočty a ukládat následně. Dále lze pomocí výsledků přímo ovládat výstupy.

Vyjímatelné paměťová média se nacházejí pod odklápěcími dvířky, které lze v případě potřeby zaplombovat. Dále se pod dvířky nacházejí dvě programovatelná tlačítka a dvě signalizační LED diody, které jsou díky průhlednosti dvířek viditelné i po jejich zavření.

Základním vybavením přístroje je linka Ethernet, variatně pak RS485 nebo CAN a volitelně pak Wifi komunikace. Pro rychlé připojení k přenosnému počítači pak slouží micro-USB konektor.

Vše se dá obsluhovat a nastavovat především pomocí 5,7“ dotykového podsvíceného TFT displeje nebo pomocí USB / ethernetového připojení k PC. Dále je možno do USB A konektoru místo paměťového média zasunout myš či klávesnici (případně za použití USB rozbočovače vše) a tím zvýšit komfort ovládání.

Seznam typů rozšiřujících karet se neustále rozšiřuje s cílem nabídnout obvyklé typu vstupů a výstupů v sortimentu společnosti ORBIT MERRET.                                          

ORBIT MERRET, spol. s r. o.

ORBIT MERRET, spol. s r. o.
Vodňanská 675/30
Praha 9
198 00
www.merret.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021