Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

ÖLFLEX® CONNECT: Kabelové systémy na míru. Kompletní přísun energie pro Vaše stroje.

19. 12. 2016 | LAPP KABEL s.r.o. | lappczech.lappgroup.com

Máte hlad. A dali byste si třeba… Dobrý hamburger? Tak to si musíte jít koupit kvalitní maso, které mají jen u Vašeho známého řezníka - vezmete aspoň kilo, když už tam jdete. Pak zeleninu, pečivo, omáčky a dobrý recept – čeká Vás surfování po internetu. Přešla Vás mezitím chuť? Co si raději zajít do své oblíbené restaurace, kde znáte personál a víte, že používají kvalitní suroviny. Nemusíte kupovat nic navíc, nezůstanou Vám žádné zbytky a k tomu dostanete kompletní služby, a to téměř kdykoliv. To zní dobře, co říkáte?

A teď zpět ke strojům. A ke kabelům a kabelovému řešení. Lapp Kabel je již od roku 2004 poskytovatelem kompletního řešení v oblasti průmyslové kabeláže a kabelového příslušenství. Stačí, když nám sdělíte Vaše přání a my Vám připravíme kabelové řešení na míru. Znáte naše obchodníky, znáte naši kvalitu a víte, že nemusíte kupovat nic navíc, co nepotřebujete. A díky našemu e-shopu jsme Vám k dispozici 24 hodin denně. Vsaďte na kabelová řešení od Lappu a ušetříte čas, inovujete, snížíte náklady a zjednodušíte procesy. Budete komunikovat pouze s 1 dodavatelem a objednáte vše pod 1 objednacím číslem. Zjednodušíte si celý nákupní proces a uspoříte za přepravu i nižší skladové zásoby. My Vám na oplátku zaručíme kompatibilitu dodaných materiálů, profesionální dokumentaci, modulární řešení a profesionální podporu našich produktových manažerů.

Příklad ÖLFLEX® CONNECT CABLES: Kabelový svazek s různými konektory a koncovkamiPříklad ÖLFLEX® CONNECT CABLES: Kabelový svazek s různými konektory a koncovkami

Kabelové systémy na míru: ÖLFLEX® CONNECT je rozdělen do těchto tří segmentů:

ÖLFLEX® CONNECT CABLES nabízí klasické konfekcionované kabely. To znamená všeobecně kabely, u nichž Lapp provádí zkracování, označování, odizolování a připojování ke konektorům – ve standardním provedení nebo podle individuálních požadavků zákazníků. Možnost dodávek kompletních kabelových svazků Lapp využila i společnost ERA a.s. Ta se zaměřuje na výzkum, vývoj a výrobu pasivních sledovacích systémů jak pro sledování letového provozu, tak pro aplikace v rámci obrany vzdušného prostoru. Skupina Lapp dodala společnosti ERA 1200 kusů kabelových svazků ve 40 různých provedeních a tím uvolnila její kapacity pro speciální vojenskou výrobu.

Příklad ÖLFLEX® CONNECT SERVO: servokonfekce podle průmyslových standardů SIEMENS, INDRAMAT, LENZE a SEWPříklad ÖLFLEX® CONNECT SERVO: servokonfekce podle průmyslových standardů SIEMENS, INDRAMAT, LENZE a SEW

Program ÖLFLEX® CONNECT SERVO zajišťuje kabelovou konfekci v oblasti servokabelů. Skupina Lapp představila inovativní řešení servokonfekce spočívající v poloautomatickém spojování kabelů a konektorů. Toto řešení je výhodné z hlediska kvality, lepší dostupnosti i provedení elektromagnetického stínění. Stínění proti elektromagnetickému rušení je zde nejméně o 100 % lepší než v případě běžných řešení. Sériová výroba této servokonfekce Lapp podle standardu Siemens byla zahájena a výsledky již s úspěchem využívají špičkoví výrobci strojů a zařízení, například česká společnost VANAD 2000 a.s. Jejím cílem bylo zrychlit montáž standardně dodávaných kabelů. Lapp nabídl mj. speciální značení na míru pro jednotlivé stroje, což zajistilo přehlednost při montáži, zrychlení montážního času i snížení možných chyb při zapojení.

Příklady ÖLFLEX® CONNECT CHAIN: plněný energetický řetěz
Příklady ÖLFLEX® CONNECT CHAIN: plněný energetický řetěz

ÖLFLEX® CONNECT CHAIN je označení programu zahrnující návrh a montáž kompletně osazených energetických řetězů. V tomto případě provádí Lapp také integraci kabelů a vodičů do vlečných řetězů. Navrhne a dodá i komplexní systémy – například plně vybavené ocelové vlečné řetězy vážící několik tun, které se používají v celé řadě odvětví. Průmysl obráběcích strojů, ve kterém působí společnost TOSHULIN a.s., je jedním z příkladů. Společnost vyrábí vertikální obráběcí centra na opracování obzvláště velkých součástí. Jejím požadavkem bylo univerzální řešení pro vybranou kabeláž, snížení nákladů na vnitřní procesy a samozřejmě vysoká kvalita provedení. Jako ideální řešení, splňující všechna přísná kritéria, se nakonec ukázalo použití konfekcionovaných energetických nosičů Lapp.

Tiskové materiály LAPP KABEL

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021