Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

OKATEC profesionálně zapouzdřuje

6. 9. 2017 | okatec, spol. s r. o. | www.okatec.cz

Nabídka zapouzdření elektroniky od německé společnosti OKW Kunststofftechnik GmbH zahrnuje kompletní sortiment přístrojových a rozváděčových pouzder a skříní. Českou součástí mezinárodní skupiny firem OKW je žamberská společnost okatec spol. s r. o., založená v roce 2002.

Okatec je kompetentním dodavatelem standardních pouzder z plastu a hliníku, ovládacích prvků, foliových klávesnic a závěsných ramen. Vedle katalogových produktů nabízí zákaznická řešení pouzder z plastu, navržená a realizovaná na základě vlastního vývoje.

Jedním z příkladů je ergonomické pouzdro STYLE-CASE, použitelné např. pro ruční ovládač. Vysoce leštěný povrch dává pouzdru elegantní a velmi atraktivní vzhled, příjemný hmatový vjem a snadno se čistí. Materiálem je buď vysoce kvalitní ASA (akrylonitril-styren-akryl) s účinnou ochranou proti UV záření, nebo PMMA (polymetylmetakrylát, tzv. plexisklo), propustný pro infračervené záření.

Obě hlavní konstrukční části jsou spojeny šrouby torx z nerezové oceli. Vylisovaná ploška pro membránovou klávesnici nebo štítek produktu má vyvýšené okraje na ochranu před odlupováním. Pouzdro obsahuje prostor pro dva napájecí články AA 1,5 V.

Jako příslušenství je dodávána sada bateriových kontaktů, upevňovací sloupky a samořezné šrouby pro montáž desek plošných spojů a dalších komponentů. Ruční pouzdro je použitelné pro mnoho různých systémů dálkového ovládání, např. ve zdravotnictví, v sociálních službách, v domácnosti a v průmyslu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2017 na straně 42. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021