Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Oheň, voda, vzduch a dřevo spolu na Výstavišti

29. 1. 2017 | Stojan Černodrinski | Terinvest | www.terinvest.com

MODERNÍ VYTÁPĚNÍ 2017 – jak topit málo, účelně a jinak! 12. ročník veletrhu se koná na Výstavišti Praha – Holešovice v termínu 2. – 5. 2. 2017 v souběhu s veletrhem DŘEVOSTAVBY 2017.

veletrh Moderní vytápění 2017

Jak málo zatopit

S nízkoenergetickým a od roku 2020 pasivním standardem přichází nová epocha vytápění - „topit méně, ale účinně“. Nerozhoduje výkon, ale možnosti regulace a kompatibility. V pasivním domě, který, s trochou nadsázky řečeno, vytopí čajová svíčka, je například pro krb či krbová kamna rozhodující možnost nastavení spodní hranice výkonu – čím nižší, tím lépe. A tím je to také pro výrobce náročnější. Více než cena paliva tak hrají roli otázky ekologie a zdrojů: dřevo, pelety, půda, voda, vzduch či slunce a rekuperace.

Technika potěší, překvapí i ohromí

Dalším rozvíjejícím se trendem současnosti jsou duální a terciální systémy, které čerpají právě z odlišnosti svých zdrojů ve prospěch vzájemného doplňování. Jedno polínko může potěšit plamenem, ohřívat prostor teplovzduchem a přebytečné teplo odkládat do zásobníku napojeného na sluneční kolektory a dohřívaného nočním proudem. Spolupráce s rekuperačními a ventilačními jednotkami je již standardem. Nejen o tom, ale i o dalších zajímavostech v oblasti vývoje moderních tepelných čerpadel, pohled na stavbu krbů a kamen z pohledu ekologie, možností rekuperačních jednotek či vytápění, biomasou, dřevem a peletami apod., nabídne bohatý doprovodný program letošního veletrhu MODERNÍ VYTÁPĚNÍ 2017. Kde na to vzít? Poradí kouzelníci z Nové zelené úsporám.

Co vás ještě zahřeje

Chůze areálem s velkým množstvím atraktivních expozic firem ABX spol. s r.o., Družstevní závody Dražice-strojírna s.r.o. /NIBE ENERGY SYSTEMS CZ, ENBRA, a.s., ESBE GmbH, HAAS + SOHN Rukov s.r.o., IVT, s.r.o., organizační složka, Jaroslav Cankař a syn ATMOS, KF group s.r.o., KVS EKODIVIZE a.s., Lausitz Energie Bergbau AG, Refining, Master Therm tepelná čerpadla s.r.o., MORAFIS-SEVER, spol. s r.o., NEWAG spol. s r.o., REGULUS spol. s r.o., Reheat s.r.o., Remko s.r.o., Stiebel Eltron spol. s r.o., ŠTORC TZB s.r.o., Vaillant Group Czech s.r.o. a další. Komu zbydou síly, může si zasoutěžit o hodnotné ceny věnované společnostmi Remko s.r.o. a SunnyHouse – 1. cena je Mobilní klimatizace RKL 360 S-line.

Více informací najdete na www.modernivytapeni.cz

Přijďte se poradit, jak investovat chytře!

Srdečně Vás zveme na jedinečnou událost v Praze na Výstavišti v Holešovicích ve dnech 2. – 5. 2. 2017.

Terinvest