Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Odborný seminář o autorském právu na Úřadu průmyslového vlastnictví

1. 12. 2014 | |

Koncem listopadu (26. 11. 2014) se konal v rámci cyklu akcí zaměřených k ochraně nehmotného majetku a duševního vlastnictví v Kongresovém sále Úřadu průmyslového vlastnictví odborný seminář věnovaný otázkám autorského práva, především pak novinkám v právní úpravě.

V roli přednášející se zde prezentovala JUDr. Adéla Faladová (Odbor autorského práva, Ministerstvo kultury České republiky), která je specialistkou na autorské právo s mezinárodními zkušenostmi. Pro účastníky semináře si připravila aktuální témata, která jsou v oblasti autorských práv živě diskutována. Šlo především o nejnovější změny autorského zákona č. 121/2000 Sb., včetně dalších připravovaných novel, ale také např. umožnila přítomným nahlédnout do současného stavu unijního autorského práva. Velký prostor tohoto semináře byl věnován konkrétním dotazům účastníků, včetně diskusí o širších souvislostech v oblasti ochrany a aplikování duševního vlastnictví v praxi.

Autorské právo prožívá u nás zvláště v posledním desetiletí renezanci a vzhledem k masovému využívání internetu se týká poměrně velkého počtu lidí, a to nejen z profesní oblasti, ale také ze soukromé sféry.

Tento odborný seminář o autorském právu zastřešil Český svaz vynálezců a zlepšovatelů a odborným garantem byl Ing. Josef Zima, předseda Asociace rozvoje invencí a duševního vlastnictví. Seminář měl velmi dobrou úroveň a nepochybně splnil očekávání nejen účastníků, ale i pořadatele. Velkou zásluhu na tomto úspěchu však měla především odborně vyzrálá protagonistka tohoto semináře JUDr. Faladová.

(Kl) 
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021