Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Od žárovky po inteligentní domácnost

5. 4. 2016 | Veletrhy Brno | www.bvv.cz

Návštěvníci pavilonu M získají nejenom informace potřebné k rozhodnutí o vhodném typu osvětlení do domácnosti, ale i informace o tzv. inteligentní domácnosti a řídících systémech. Návštěvníci si opět budou moci vše v reálných podmínkách vyzkoušet a využít bezplatného poradenského servisu.

Mezi letošní novinky patří například prezentace vlivu osvětlení na podání barev, optimální osvětlení koupelny nebo tzv. chytré osvětlení v obývacím pokoji. Samotnou kapitolou pak je tzv. chytré bydlení. 

Co si pod pojmem inteligentní bydlení máme představit? Mělo by jít o využití technologií, které nám usnadní život v domácnosti, zvýší bezpečnost, optimalizují energetiku domu, zjednoduší ovládání A/V techniky. To vše ale snadno a intuitivně. Systém by měl vědět, jaké je datum, čas, jaké je venku počasí, a podle přednastaveného režimu rodiny optimalizovat provoz. K tomu využívá čidla umístěná v interiéru i exteriéru domu, aktory (prvky řízení) a program napsaný na míru konkrétního domu, resp. potřebám konkrétních uživatelů. K ovládání se používají spínače, dotykové panely na zdech, ale i tablety a chytré telefony. Systémy se nabízí v různých kvalitativních a cenových kategoriích.

Další letošní novinkou je Světluščí autobusová Kavárna POTMĚ, která pohostí veletržní návštěvníky. Budete si tak moci vychutnat rozdíl mezi správně zvoleným typem osvětlení v pavilonu M a absolutní tmou v této kavárně. 

Tiskové materiály Veletrhy Brno

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021