Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Ochrana před požárem ETIAFDD a přepětím ETITEC

28. 5. 2018 | ETI Elektroelement CZ s. r. o. | www.etielektroelement.cz

Společnost ETI Elektroelement CZ do svého širokého sortimentu nyní zahrnula i ochranu před obloukovým zkratem (AFDD). Společnost zároveň plánuje uvést novou, cenově přijatelnější řadu přepěťových ochran ETITEC.

Ochrana před požárem ETIAFDD a přepětím ETITECDosavadní řešení proti zkratu, přetížení a reziduálnímu proudu doplňuje nové zařízení pro případy, na které tato řešení nestačí. Mechanicky poškozené a nadměrně namáhané vedení a prodlužovací přívody přinášejí nebezpečí vzniku požáru.

Zařízení na ochranu před obloukovým zkratem toto nebezpečí detekuje a potlačuje jeho vznik v obvodu. Je plně kombinováno s jističem a proudovým chráničem. Je k dispozici ve dvoupólové verzi s B a C vypínacími charakteristikami a typem chrániče A se jmenovitým reziduálním proudem 30 mA.

Skupina přepěťových ochran má označení ETITEC. V nabídce je kompaktní verze WENT pro kategorie I+II ve verzích 12,5 nebo 25 kA nebo klasické modulární verze s vyměnitelnými moduly. Základní verze ETITEC B T12 splňuje parametry pro všechny tři základní kategorie I+II+III.

Dále jsou v nabídce ochrany kategorie II a III (modulární i typ určený do krabice). Ochranu kategorie III je pro co nejvyšší spolehlivost nutno instalovat maximálně do 10 metrů od zařízení, aby spolehlivě potlačila indukované přepětí v instalaci. Pro odfiltrování nežádoucího rušení způsobeného např. spínáním jiných zařízení v instalaci slouží ETITEC FILT D splňující kategorii III. ETI nabízí i přepěťové ochrany pro komunikační, datové a signalizační obvody.


Vyšlo v časopise Elektro č. 5/2018 na straně 50. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021