Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový webový portál Elektro 4.0

26. 5. 2020 | FCC Public | www.odbornecasopisy.cz

Vydavatelství FCC PUBLIC Vás zve k návštěvě a využívání nově spuštěného webu Elektro 4.0 v doméně www.elektro40.cz. Zaměřuje se na sdělování informací o moderních trendech v průmyslu v oblasti elektrotechniky, elektroenergetiky, automatizační, komunikační a zabezpečovací techniky a příbuzných oborů, s důrazem na platformu Průmysl 4.0.

Myšlenka vytvořit portál odrážející vývoj v této oblasti vznikla ve vydavatelství FCC PUBLIC v roce 2016. Koncem roku 2019 byla v hrubých obrysech načrtnuta struktura nového webového portálu a do ostrého provozu byl spuštěn 26. května 2020. Již v zahajovacím období nový web podpořily svým partnerstvím významné firmy a instituce.

elektro4.0 elektro40

Spojovacím článkem mezi vznikem myšlenky a jejím uskutečněním je seriál s názvem Průmysl 4.0, který v onom roce 2016 vycházel na stránkách print+online časopisu ELEKTRO a na přilehlém webu Odbornecasopisy.cz. Autor seriálu Ing. Jiří Holoubek představil tuto platformu v osmi kapitolách, každou nasměrovanou pod jiným úhlem pohledu. Čtyři roky poté byl autor někdejšího seriálu požádán, aby se znovu chopil již publikovaných kapitol, každou posoudil nynějšíma očima a opatřil text aktualizačními poznámkami. Výsledkem staronového seriálu Průmysl 4.0 – kdysi a dnes je zajímavý pohled ukazující posun v nahlížení na obsah pojmu Průmysl 4.0.