Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový stmívací aktor od Elko EP

24. 3. 2014 | |

Společnost ELKO EP, lídr v oblasti chytrých elektroinstalací přichází s výrobkem umožňujícím ovládání nejrůznějších druhů osvětlení. Univerzálním stmívací aktor nese typové iznačení RFDEL-71M.

Tento unikátní výrobek je určen k ovládání intenzity světla všech světelných zdrojů jakými jsou klasické žárovky, halogenové žárovky, úsporné stmívatelné žárovky a LED světelné zdroje.
O tom, že stmívat lze prakticky vše, se můžete přesvědčit a možná i inspirovat na webových stránkách elkoep.cz/reseni. Typ světelného zdroje se jednoduše nastaví přepínačem na přední straně přístroje, který nabízí až šest světelných funkcí (mezi oblíbené patří plynulý náběh nebo doběh světla). Maximální zátěž výstupu je až 600 W, což v praxi znamená až deset 60W klasických žárovek.

Obrovskou výhodou je také variabilita ovládání stmívače. Kromě potenciometru nebo stávajícího tlačítka se dá tento aktor ovládat i pomocí vysílačů iNELS RF Control – bezdrátovým vypínačem, klíčenkou nebo ovladačem RF Pilot. Výhodou je i možnost ovládání z jiných zařízení signálem 0-10 V.

Stmívací aktor může být ovládán až 32 vysílači systému iNELS RF Control. Nastavením minimálního jasu potenciometrem na přední straně přístroje se eliminuje blikání různých typů světelných zdrojů a nechybí ani funkce plynulého náběhu nebo doběhu světel a pojistka vůči nežádoucí manipulaci se stmíváním. Tento stmívač je ideálním řešením do prostor kde potřebujeme bezdrátově spínat a stmívat osvětlení s větší zátěží, jako jsou třeba obývací pokoje. Přidanou hodnotou výrobku je především to, že je součástí sofistikovaného bezdrátového systému, který můžete kdykoli rozšiřovat a ovládat osvětlení, topení, audio a video a mnoho dalších funkcí třeba ze svého smartphonu. Jak to funguje, si lze vyzkoušet v aplikaci na stránkách www.inels.cz.

Přehled typů světelných zdrojů:
R - odporová žárovka, halogenová žárovka.
L - induktivní vinutý transformátor pro nízko-voltové halogenové žárovky.
C - kapacitní elektronický transformátor pro nízko-voltové halogenové žárovky.
LED - žárovky a LED světelné zdroje, 230 V.
ESL - stmívatelné úsporné zářivky.

 

 

 

Elko EP, s.r.o.
E-mail: odbyt@elkoep.cz
Tel. +420 573 514 219
GSM: +420 775 371 514
www.elkoep.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021