Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový startup Nuro chce změnit podobu lokálního autonomního doručování

31. 1. 2018 | The Verge | www.theverge.com

Jako blesk z čistého nebe působí oznámení nového startupu, který slibuje odlišný pohled na autonomní přepravu. Nuro, jak se nový startup nazývá, založili dva bývalí inženýři Googlu, kteří pracovali na slavném projektu samořídícího automobilu. Na rozdíl od velké většiny startupů není cílem společnosti Nuro změnit podobu robotických taxi nebo autonomních nákladních automobilů, ale vytvoření zcela nového typu vozidla.

Nuro se soustředí na doručování, konkrétně na rychlé doručování v okruhu několika kilometrů: potraviny, prádlo či jídlo z restaurace. Zakladatelé společnosti věří, že automatizace těchto služeb pomůže snížit přetížení na posledním úseku distribuce, nehodovost a zvýšit konkurenceschopnost místních podniků.

Nuro

A jejich načasování nemohlo být lepší. Postupná integrace robotiky, samořídících automobilů a elektronického obchodování vede k explozi zájmu o rychlé a bezproblémové doručování. Počet online objednávek roste raketových tempem, čemuž odpovídají vzrůstající požadavky zákazníků na rychlé doručování. Startup Nuro dosud nashromáždil více než 92 milionů dolarů a společnost jedná s řadou maloobchodníků a poskytovatelů služeb o případné spolupráci.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Nuro

-jk-