Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nový interkom 2N® IP STYLE diktuje trendy budoucnosti přístupových technologií

18. 8. 2021 | placeholder | https://www.2n.cz/cs_CZ

Společnost 2N, největší světový výrobce IP interkomů a přístupových systémů, představuje novou definici slova interkom.

Nový interkom 2N® IP STYLESpolečnost 2N, největší světový výrobce IP interkomů a přístupových systémů, představuje novou definici slova interkom. Nový nejvyšší model 2N® IP Style je kombinací toho nejlepšího, co je možné dosáhnout v designu a digitálních technologiích. Novinka postavená na next-gen platformě s podporou procesoru Axis Artpec 7 nastavuje nový standard v oblasti uživatelského rozhraní, výkonu a estetiky. Model tak představuje symbolický milník završující 30 let působení značky 2N na trhu.

Atraktivní 10" dotykový LCD displej poskytuje kompletní a detailní přehled o příchozích návštěvnících. Vysokou odolnost zajišťuje 4mm tvrzené sklo a uživatelskou přívětivost zase ovládání ve stylu „chytrého telefonu“ s okamžitou odezvou. Významnou technologickou novinkou je možnost volby zobrazení odlišných uživatelských rozhraní v závislosti na tom, jestli interkom slouží v bytovém domě nebo v kancelářské budově (obr. 1).

Díky výkonu čipu Axis Artpec 7 a výhodám IP zařízení poskytuje 2N® IP Style majiteli nebo uživateli budovy veškerou inteligenci potřebnou pro kontrolu vstupu přímo u dveří budovy. Nové čipové řešení interkomu zvládne několik souběžných Full HD streamů a poskytuje plnohodnotný barevný obraz bez umělého osvětlení. Jeho 5MPx kamera s vestavěnými technologiemi širokého dynamického rozsahu (WDR) zajišťuje výjimečnou kvalitu obrazu, a to i za špatných světelných podmínek.

Součástí top modelu je i zbrusu nový instalační mechanismus, který 2N vyvinula na základě zpětné vazby od instalačních firem. Patentovaný výklopný systém umožňuje instalátorům používat obě ruce pro práci s kabely, což instalaci nejen urychluje, ale také usnadňuje.

Obr. 1. Interkom u vstupu do kancelářské budovy
Obr. 1. Interkom u vstupu do kancelářské budovy

Michal Kratochvíl, generální ředitel společnosti 2N Telekomunikace, řekl: „2N® IP Style přináší revoluci v oblasti přístupových systémů pronadstandardní rezidenční a kancelářské budovy. Interkom má nejlepší kameru, nejlepší přenos obrazu včetně displeje a intuitivní uživatelské rozhraní, které lze aktivovat pouhým klepnutím na chytré zařízení – to vše v nadčasovém designu.“

Nový interkom umožňuje rychlejší a jednodušší přístup, protože podporuje nejširší škálu přístupových technologií – včetně WaveKey, nejrychlejší technologie mobilního přístupu s využitím Bluetooth a všech technologií vstupních karet. Samozřejmostí je také inteligentní PIN klávesnice.

Díky nainstalované přístupové technologii WaveKey podporuje 2N® IP Style režimy Touch, Tap in App a Motion. Režim Motion znamená, že pokud má uživatel na svém mobilním zařízení autorizovanou aplikaci, kamera interkomu zaznamená jakýkoli pohyb této osoby v zorném poli 170° a automaticky otevře dveře (obr. 2).

Michal Kratochvíl dodává: „Developeři a uživatelé moderních bytových komplexů a komerčních budov očekávají nejvyšší standardy zabezpečení a zároveň jednoduchý přístup. S interkomem 2N® IP Style, který nově definuje výkon, možnosti a estetiku přístupových jednotek, tyto potřeby splňujeme a ještě posouváme na vyšší úroveň."

„Nový interkom vychází z naší 30leté zkušenosti s vývojem přístupových systémů a znalostí integrace otevřených standardů. Věříme, že 2N® IP Style se stane preferovaným interkomem, který upřednostní především developerské společnosti zaměřené na nejpokročilejší technologie.“

Obr. 2. Spolupráce interkomu a mobilního zařízení
Obr. 2. Spolupráce interkomu a mobilního zařízení

Interkom 2N® IP Style je navržen a vyroben s důrazem na otevřené protokoly, takže ho lze stejně jako ostatní interkomy z nabídky 2N integrovat se systémy třetích stran.

Zároveň snadno odolá nepříznivému počasí a dalším vlivům v souladu s certifikací IP65 a IK08.

[Tiskové materiály 2N.]