Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové výměnné infračervené objektivy Fluke

24. 7. 2015 | Fluke | www.fluke.cz

Nové výměnné infračervené objektivy Fluke umožňují sledovat teplotu mikroskopických nebo vzdálených objektů. Nový předkalibrovaný makro objektiv a 4x teleobjektiv rozšiřuje možnosti termografické kontroly. 

Termografická inspekce často zahrnuje analýzu teplotních změn extrémně malých nebo příliš vzdálených objektů, které je náročné zachytit s požadovanými detaily standardními objektivy. Dva nové objektivy pro termokamery Fluke přináší schopnost zaostřit a detailně přiblížit objekty pro získání požadovaného snímku. Makro objektiv 25 mikronů může identifikovat závady, které by jinak mohly být příliš malé k zahlédnutí, například při kontrole desky s tištěnými spoji. Nový 4x teleobjektiv poskytne uživatelům čtyřikrát zvětšený pohled vzdáleného cíle, takže například kontrolu sloupů elektrického vedení nebo průmyslových komínů lze provést rychle a snadno přímo ze země.

Tyto dva nové objektivy Fluke rozšiřují portfolio objektivů pro vybrané infračervené kamery s vysokým rozlišením 320 x 240 bodů. Portfolio tak nyní obsahuje standardní, širokoúhlý, makro objektiv, a teleobjektivy s 2x a 4x zvětšením. Optika je z diamantem soustruženého germania s práškovou povrchovou úpravou, což je materiál s nejvyšší možnou účinností přenosu tepelné energie směrem k detektoru. Všechny tyto objektivy lze snadno používat s kompatibilními kamerami, aniž by bylo nutné je posílat zpět do továrny ke kalibraci. To eliminuje náklady a prostoje způsobené přepravou a potřebou kalibrace.

Nový 4x teleobjektiv je kompatibilní s termokamerami Fluke TiX560, TiX520, Ti400, Ti300 a Ti200. Pomáhá identifikovat problémy u distribuce elektrické energie, jako jsou například spoje na stožárech vysokého napětí, kdy servisní technik může zůstat na zemi a zjišťovat situaci z bezpečné vzdálenosti. V aplikacích, jako je petrochemický průmysl nebo chemická úprava kovů, kde je riziko výbušné atmosféry, extrémní horko, nebo kde vysoká úroveň napětí nedovoluje dostatečné přiblížení pro měření, umožňuje teleobjektiv zajistit přesné informace a zároveň udržet pracovníky v bezpečné vzdálenosti.

Makro objektiv 25 mikronů, který je kompatibilní s termokamerami Fluke TiX560 a TiX520, umožňuje technikům rozlišit měření teplotních výkyvů v detailech menších, než lidský vlas. To je ideální například pro vývojová oddělení zaměřená na elektroniku a tištěné obvody, nebo v situacích, ​kde se vyžadují téměř mikroskopické detaily při měření teplotních rozdílů. Tlačítko LaserSharp Auto Focus slouží k nastavení zaostření optimální vzdálenosti pro daný objektiv, což eliminuje nutnost otáčet zaostřovacím kolečkem po malých krocích, aby bylo dosaženo přesného a ostrého termografického snímku.

Nové objektivy pro termokamery Fluke jsou dostupné v prodejních kanálech od července. Pro více informací o infračervených objektivech Fluke navštivte: http://www.fluke.com/fluke/czcs/products/ir-lenses.

 

FLUKE

FLUKE
PO Box 1186
Eindhoven
NL-5602 BD
www.fluke.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021