Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové logistické centrum infrastrukturních kabelů v Polsku

23. 3. 2020 | LAPP Czech Republic s.r.o. | www.lappgroup.cz

Po necelém roce výstavby byl začátkem listopadu v Polsku poblíž Vratislavi zahájen provoz nového logistického centra LAPP pro infrastrukturní kabely. Přední světový výrobce integrovaných řešení v oblasti kabelových a spojovacích technologií LAPP zde uskladňuje na celkové skladovací ploše přes 90 000 m2 kabely na velkých bubnech. To umožňuje daleko rychlejší a lepší obsluhu zákazníků ze stavebního, energetického a strojírenského průmyslu. 

Nové logistické centrum nabízí dostatek prostoru pro lepší plnění individuálních požadavků zákazníků a umožňuje v krátkém čase velmi flexibilně vyřizovat velké objednávky. „S novým logistickým konceptem v Polsku jsme schopni přizpůsobit nabídky a procesy konkrétním potřebám zákazníků nejen z oblasti strojírenství, ale i z jiných oborů,“ říká CTO Boris Katic, který je zodpovědný také za logistiku. „Vidíme rychle rostoucí poptávku po produktech a službách potřebných pro velké stavební a infrastrukturní projekty. Nová koncepce logistiky tyto skutečnosti zohledňuje zlepšením dostupnosti produktů díky zvýšené skladovací kapacitě.“

Vynikající dopravní infrastruktura

Lokalita pro umístění logistického centra ve Vratislavi nebyla zvolena náhodou. V této oblasti hned vedle polské pobočky LAPP je několik dalších velkých logistických center různých společností, takže dopravní obslužnost a celková infrastruktura je velmi dobrá. To umožňuje LAPPu nabídnout celou škálu logistických služeb - bez ohledu na to, zda je zboží odesíláno do Číny nebo zákazníkům v Evropě.

Růst uvolněním stávajících kapacit

Nové logistické centrum v Polsku uvolní prostor v dosavadních německých skladech přesunutím produktů na velkých bubnech a kolegům tak umožní zaměřit se na jejich speciální segmenty a také optimalizovat nabídky pro své zákazníky. „Mám radost, že stavba byla dokončena tak rychle a že můžeme uvést logistické centrum do provozu ve finančním roce 2019/2020“, říká generální ředitel Matthias Lapp. „Kromě výhod pro naše zákazníky to také otevře příležitosti pro růst na trzích s velkým potenciálem.“ Již na začátku listopadu, jen dva týdny po otevření, byl zahájen plný provoz logistického centra v několika směnách.

O společnosti LAPP

Společnost LAPP Czech Republic s.r.o. se sídlem v Otrokovicích je předním dodavatelem značkových produktů v oblasti kabelové a spojovací technologie. Portfolio společnosti zahrnuje vysoce flexibilní ovládací a propojovací kabely i do drsných provozních podmínek, systémy pro přenos dat a průmyslový Ethernet, průmyslové konektory, kabelové vývodky a systémy pro ochranu, vedení a označování kabelů. Společnost se také zabývá systémovým řešením na míru a zákazníkům, kteří preferují kompletní řešení v podobě kabelových svazků, poskytuje LAPP návrh řešení a kompletaci. Tyto svazky jsou použitelné bez dalších úprav. Výroba probíhá ve výrobním závodě v Otrokovicích.

Tiskové materiály LAPP

 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021