Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nové chytré brýle od Razeru s možnosti bezdrátového poslechu hudby

5. 3. 2021 | The Verge | www.theverge.com

Razer, americká firma zaměřující se na výrobu příslušenství pro hráče, uvedla na trh chytré brýle Anzu s reproduktory a zařadila se tak po boku Bose, Amazon a ostatních výrobců. Brýle budou k dispozici ve dvou velikostech s hranatými nebo oblými obroučkami, cena byla stanovena na 200 USD.

V balení naleznete čirá skla blokující 35 procent modrého světla a kromě toho také druhý pár slunečních skel s 99procentní ochranou proti UV záření. Razer se od konkurence odlišuje především svým zaměřením na zvukový zážitek: bezdrátový design odděluje levý reproduktor od pravého pro ještě dokonalejší poslech. Dle vyjádření Razeru je důvodem také zlepšení pohodlí při nošení.

Chytré brýle Razer Anzu

Razer vybavil každý reproduktor 16 mm driverem a umožnil uživatelům ovládat brýle pomocí gest. Stačí jednoduše poklepat na obroučky v místě spánku pro přijetí hovoru, změnu písničky nebo aktivaci hlasového asistenta. Anzu se mohou pochlubit certifikací IPX4, jsou tedy chráněny proti stříkající vodě. Po složení se brýle automaticky přepnout do úsporného režimu, kde vydrží až dva týdny. Při každodenním používání je výdrž baterie udávána až na pět hodin.

Celý článek na The Verge

Image Credit: Razer

-jk-