Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nová řada zapuštěných rozvodnic UK600

21. 7. 2019 | Luděk Vach | ABB, s. r. o. | nizke-napeti.cz.abb.com

Šetří až 10 % instalačního času a umožňuje o 200 % více instalačního prostoru.

Nová řada rozvodnic UK600, určená pro rezidenční segment, byla vyvinuta na základě rozsáhlé zpětné odezvy zákazníků.

ABB v současnosti nahrazuje oblíbenou řadu rozvodnic UK500 pro bytové účely a malé obchodní budovy novou, vylepšenou řadou UK600.

Rozvodnice UK600 dokáže pojmout širokou škálu různých multimediálních přístrojů. Rozvodnice tohoto typu mají dvojnásobnou kapacitu instalačního připojení v porovnání s řadou UK500, což umožňuje velkoprodejcům šetřit nutný skladový prostor, instalačním firmám a výrobcům rozváděčů zkrátit dobu montáže až o 10 %. Nová řada navíc vyniká širokou variabilitou stylů provedení dvířek rozvodnic, které umožňují dosáhnout jednotnou designovou úpravu prostoru.

Díky svému základnímu modulárnímu uspořádání, zdokonalené koncepci využití prostoru a řadě drobných a přitom promyšlených detailů poskytují tyto nově vyvinuté rozvodnice a multimediální skříně řady UK600 maximální flexibilitu při realizaci každého instalačního projektu bez ohledu na to, jak neobvyklý se takový projekt může zdát. Následné změny nebo doplňky u těchto zapuštěných skříní také nepředstavují problém, a co je zvlášť zajímavé, variabilita dveří (obr. 1) a instalačních rámů umožňuje realizovat instalaci v nápaditém designu!


Obr. 1. Variabilní dvířka dovolují umístění do jakékoliv stěny

Kromě kvality instalačních výrobků je dalším nanejvýš důležitým požadavkem instalačních firem, aby instalační skříně byly co možná nejvíce flexibilní z hlediska montáže a vybavení. Důmyslná koncepce prostoru a spousta detailních řešení u této nové řady UK600 zaručují, že instalace bude jednoduchá, bezpečná a flexibilní, a přitom je možné ušetřit až 10 % instalačního času. Díky různým velikostem a konfiguračním možnostem v kombinaci s chytrým zapojením je rovněž možné instalační prostor přizpůsobit všem nejrůznějším požadavkům. Instalující firma či jednotlivec jsou optimálně připraveni vyhovět potřebám a splnit přání svých zákazníků. Rozvodnice řady UK600 přesvědčí řadou svých nových a jedinečných technických vlastností: o 200 % větší připojovací prostor pro jednoduchou a účinnou instalaci přístrojů, odnímatelný držák přístrojů, který je možné připevnit uvnitř skříně do nejvhodnějšího místa a který také zaručí jednoduchou instalaci. Dále jsou to drobné a inteligentní detaily, jako např. kabelové vstupy s integrovaným držákem svorkovnice, s použitím jak ve skříních pro zabudování do masivní zdi, tak také do dutých stěn, zvýrazňují velkou přizpůsobivost využití takové skříně (obr. 2).


Obr. 2. Rozvodnice obsahuje hodně promyšlených detailů

Rozvodnice s kovovými dvířky jsou určeny pro zapuštěnou montáž do cihlových nebo dutých stěn. Prvky této nové výrobkové řady jsou zkonstruovány na základě rozsáhlého průzkumu trhu u zákazníků ABB. V ABB byla též vybudována nová, vysoce automatizovaná výrobní linka, která je schopna splnit požadavky specifických zákaznických konfigurací zakázkového charakteru.

Rozvodnice UK600 může být vybavena nejrůznějšími dvířky v designu, který doplňuje styl vnitřního provedení domu. Multimediální skříň kombinuje elektrickou instalaci s nejnovější technologií digitálních, elektronických a datových médií.

ABB se zaměřuje na dodávky prvotřídních a spolehlivých výrobků a řešení pro bezpečnou a účinnou distribuci elektrické energie do domů a podnikatelských prostor po celém světě. S nárůstem digitalizace a potřebou individualizace uvedlo na trh rozvodnice UK600, které lze upravovat podle zákaznických potřeb, jsou charakteristické prvotřídním designem a představují kvalitativní řešení pro moderní domy a podnikatelské jednotky.


Obr. 3. Při montáži lze ušetřit až 10 % montážního času

Nové rozvodnice poskytují různé funkční možnosti a různé vlastnosti, např. bezšroubovou montáž, inovativní systém vedení kabelů/ vodičů a trojité zásuvky s vývody otočnými až o 90° (obr. 3). Jsou zde standardní distribuční rozvodnice do jmenovitého proudu 63 A s jednou až pěti montážními řadami, dále rekonstruované multimediální řešení se dvěma až pěti montážními řadami a inovativní kombinovaná skříň, v níž jsou zkombinovány obě dvě uvedená provedení. Různé funkce výrobků řady UK600 mají za cíl poskytnout inteligentní a vylepšenou instalaci, která razí cestu pro tzv. smart buildings neboli inteligentní budovy.

 

 


Vyšlo v časopise Elektro č. 7/2019 na straně 30. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021