Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nová řada dynamických UPS systémů No-Break KS7 s výraznými ekonomickými i energetickými úsporami

6. 3. 2014 | |

PRONIX s.r.o., přední integrátor systémů záložního napájení, představil novou řadu dynamických zdrojů napájení DRUPS EURO-DIESEL No-Break KS7 pro datová a energo centra s příkonem nad 2 MVA.

Unikátní záložní napájecí systém No-Break KS7 přesně odpovídá potřebám vysoce výkonových aplikací, které jsou pro klasické elektronické záložní zdroje nedosažitelným cílem. Jedná se totiž o elektrický stroj (nikoli elektronický) bez baterií a celý systém je instalován do klasické strojovny s provozní vzduchotechnikou. Odpadají tudíž požadavky na instalaci klimatizačních jednotek, které jsou nezbytné pro prostory s běžnými UPS a pro akumulátorovny. Technologie DRUPS (Diesel Rotary UPS) totiž integruje v jediném soustrojí systémy UPS, motorgenerátor, ale i kompenzaci účiníku a filtr vyšších harmonických, a umožňuje tudíž realizovat projekty datových center s výraznou úsporou energetických a ekonomických ztrát. Minimalizuje také požadavky na zastavěný prostor. Obsluha i provozní údržba jsou snadné, uživatelsky přívětivé a finančně i časově efektivní. Životnost DRUPS je deklarována na 35 let.

Oproti technologiím řady KS5, které PRONIX s.r.o. instalovala již v několika datových centrech v České republice i na Slovensku, má nová řada KS7 řadu vylepšení. Prostorové nároky se snížily o 16 % (šířka DRUPS 8,85m se standardním alternátorem). Došlo také k výraznému zvýšení účinnosti a redukci ztrát při zatížení až o 38 %. Vylepšená povrchová úprava, vlastní integrované chlazení v alternátoru a automatické přizpůsobení rychlosti kinetického akumulátoru požadavkům kritického zatížení, znamenají další finanční úspory při provozu záložního zdroje DRUPS.

Společnost PRONIX s.r.o. působí v oblasti energetiky a bezpečnosti napájení již více než 20 let. Kromě zavádění inovativních světových technologií na český a slovenský trh, poskytuje komplexní projekční a auditorské služby, profesionální realizace na klíč, monitoring instalovaných technologií a také jejich záruční a pozáruční servis. Více informací na stránkách www.pronix.cz.

 

 

PRONIX s.r.o.
Office Park Hloubětín, budova D
Poděbradská 55/88
Praha 9
198 00

Tel.: +420 284 810 258-9
Fax: +420 266 314 117
E-mail: pronix@pronix.cz
www.pronix.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021