Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Noark Electric posiluje v Evropě

24. 11. 2011 | |

Společnost Noark Electric posiluje svou pozici na trzích střední a východní Evropy. V České republice, Rumunsku, na Slovensku a v pobaltských státech navázala obchodní vztahy s předními prodejci a velkoobchodními odběrateli elektrotechnického materiálu. První dodávky již dosáhly sto tisíc prodaných pólů jističů. „Nově uzavřené kontrakty s obchodními partnery jsou důkazem kvality a velké konkurenceschopnosti produktů značky Noark,“ říká Jaroslav Šuda, CEO společnosti Noark Electric Europe.

V České republice Noark navázal mimo jiných úzkou spolupráci s významným velkoobchodním prodejcem K&V Elektro. Na jeho pěti pobočkách proběhly počátkem listopadu prezentační dny, které měly v prvé řadě zviditelnit produkci značky Noark u českých zákazníků. Společnost K&V Elektro již odebrala zboží v milionových hodnotách. Velkoobchod Elmo, který působí především na Moravě, nově zařadil sortiment Noark do své nabídky a rozšířil tak jeho dostupnost.

Mezi vybrané české partnery firmy Noark Electric dále patří společnosti CSF Elektro a Komel.
Obě se zabývají především výrobou elektrických rozváděčů, ve kterých začaly používat produkty značky Noark. Společnost Komel se v současnosti podílí na významném developerském projektu v Královéhradeckém kraji. I pro elektroinstalaci nových budov budou využity výrobky Noark. Na slovenském trhu se jedním z partnerů stal největší tamní velkoobchod s elektroinstalačním materiálem Hagard Hal, který patří do skupiny Rexel. „Rozvoj spolupráce s našimi českými a slovenskými partnery pro nás představuje nejen obchodní úspěch, ale i velký závazek do budoucnosti. Na kvalitě našich vztahů hodláme i nadále intenzivně pracovat,“ říká Radko Svrdlin, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko.

V Litvě začal Noark spolupracovat s předním distributorem elektrotechnického materiálu firmou Elstila. V Lotyšsku navázal partnerský vztah s velkoobchodem Jauda.

Budování evropských struktur společnosti Noark Electric pokračuje založením pobočky v Rumunsku. Zahraniční expanzi v rámci Evropy řídí od října letošního roku pražská centrála. Rumunská dceřiná společnost, která právně vznikla v polovině listopadu, nese obchodní název S. C. Noark Electric S. R. L. „Po České republice a Slovensku otevíráme naše zastoupení v Rumunsku. Tamní trh má velký odbytový potenciál,“ dodává Jaroslav Šuda. 1. prosince otevře společnost Noark v Bukurešti svou obchodní kancelář a oficiálně zahájí prodej.

O společnosti Noark Electric Europe
Noark Electric je firma s celosvětovým působením zabývající se vývojem, výrobou a distribucí elektrotechnických přístrojů a komponent. Podnik je součástí nadnárodního koncernu s více než dvacet pěti tisíci zaměstnanci. Regionální centra v Šanghaji, Praze a Chicagu řídí aktivity na jednotlivých kontinentech. Noark Electric investoval miliony eur do vlastního produktového vývoje a pracuje s nejnovějšími technologiemi a výrobními prostředky. Na celosvětový elektrotechnický trh přináší zcela novou příležitost, nadstandardní záruky a bezkonkurenční péči o zákazníky a obchodní partnery.

www.noark-electric.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021