Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nejvyšší dřevěná stavba na světě zahájí konferenci Požární bezpečnost staveb 2017

21. 8. 2017 | TZB-info | www.tzb-info.cz

Přípravy 2. ročníku konference odborného portálu TZB-info Požární bezpečnost staveb 2017, která se uskuteční 21. září, jsou v plném proudu. Letos se zaměříme na požární ochranu historických staveb a novostaveb s větším podílem dřeva. Místem konání je opět Kongresový sál na výstavišti PVA EXPO PRAHA, kde zároveň probíhá veletrh FOR ARCH.


Exkluzivní přednáška na zahájení konference

Konferenci zahájí přednáška o budově The Tree (Treet), nejvyšší stavbě ze dřeva na světě. Čtrnáctipodlažní bytový dům, vysoký 52 m, byl postaven v norském Bergenu. Posluchači se seznámí s řešením požární bezpečnosti stavby. Prezentaci stavby přednese exkluzivně hlavní manažer projektu Ole Herbrand Kleppe ze společnosti Omegn Building Society (BOB).

Na hlavní přednášku budou navazovat prezentace architektů a expertů z akademické sféry o aktuálním vývoji dřevěných konstrukcí a jejich navrhování z hlediska požární bezpečnosti. Účast potvrdili Ing. arch. Ondřej Chybík z ateliéru Chybik+Kristof Architects & Urban Designers, spoluautor návrhu dřevostavby sídla společnosti Lesy České republiky, doc. Ing. Petr Kuklík, CSc. a Ing. Marek Pokorný, Ph.D. z Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB), zástupci Generálního ředitelství HZS ČR, Národního památkového ústavu a další.

Plk. Mgr. Radek Kislinger, vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů, Ministerstvo vnitra – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR i v letošním roce na příkladech z praxe ukáže, jak málo někdy stačí k požáru a jak užívání budovy ovlivňuje požární riziko.

Místo setkání odborníků napříč obory

Požární bezpečnost je klíčovým kritériem všech staveb a je průnikem klasického stavebnictví se stále sofistikovanějšími a provázanějšími technologiemi, kterými jsou stavby vybaveny. A v rámci celého požárně technického řešení objektu je nutné mnohdy sladit naprosto rozdílné požadavky na instalaci či provoz. Konference Požární bezpečnost staveb je tak určena pro architekty, projektanty, developery, hasiče, elektroinstalatéry a další související profese. Představeny budou i aktuální právní předpisy a technické normy, které jsou povinni dodržovat provozovatelé. Nejoceňovanějším prvkem loňské konference byla právě možnost diskuse hasiče, památkáře a dalších profesionálů. Ukázalo se, jak důležité a přínosné je spolu mluvit a setkávat se.

Přihlaste se na konferenci Požární bezpečnost staveb 2017

Vložné na konferenci zahrnuje občerstvení, materiály pro účastníky a vstupné na 28. mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH. Výše vložného činí 600 Kč bez DPH (400 Kč bez DPH pro členy státní správy, IFMA CZ, ČKAIT a STP). Vstup pro studenty je zdarma na základě registrace a po předložení potvrzení o studiu.

Informace o konferenci naleznete na portále TZB-info.

Přihlásit se můžete online do 12. 9. 2017, kde najdete také více informací a program 2. ročníku konferenci Požární bezpečnost staveb.

Tiskové materiály TZB-info