Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Největší jihočeský vánoční strom bude patrně v Temelíně

28. 11. 2018 | ČEZ, a. s. | www.cez.cz

Neobvyklý pohled čeká lidí lidi, kteří o prvním adventním víkendu budou projíždět kolem Jaderné elektrárny Temelín. Energetici totiž na jednu z chladicích věží promítnou desítky metrů vysoký vánoční stromek. Jihočeský Temelín bude jednou z pěti elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto svátečně osvětleny. Akce je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“.

Slavnostní rozsvícení adventních vánočních stromů patří v českých i moravských městech k nejoblíbenějším společenským setkáním. Stovky stromečků na náměstích se letos rozzáří díky podpoře Skupiny ČEZ. „Adventní setkání u vánočního stromku, kde si sousedé mohou užít slavnostní atmosféru, pobavit se, popřát si hezké svátky jsou oblíbenou součástí adventního období. Rozsvícením vánočních stromů na venkově i ve městech chceme nejen pokračovat ve snaze být dobrým sousedem, ale zároveň poděkovat všem zákazníkům a přátelům, kteří nám zachovávají přízeň,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Jen v okolí temelínské elektrárny to bude dvacítka nejbližších obcí. Například v nedalekých Albrechticích si rozsvícení vánočního stromečku nanečisto vyzkoušeli v polovině listopadu. Filmaři zde totiž natáčeli jednu z letošních vánočních filmových reklam. „Nabídku filmařů jsme rádi přijali, pro obec je to výborná prezentace a i určitý přínos do rozpočtu. Natáčení bylo vítaným zpestřením předvánočního období. Finančně si přilepšili i komparzisté, kterými byli výhradně obyvatelé Albrechtic a okolních obcí,“ poznamenal starosta Albrechtic nad Vltavou Miroslav Ušatý.

Na svítící stromek budou moci lidé narazit i na méně obvyklých místech. Speciální projekce promítne vánoční stromek na chladicí věže u jaderných elektráren Dukovany a Temelín a jejich uhelné „kolegyně“ v Mělníce, Ledvicích a Prunéřově. Ve všech případech se netradiční videomapping uskuteční ve dnech 1. a 2. prosince. Temelínští tak po půl roce naváží na úspěšné promítání očí výtvarníka a zakladatele kapely Tata Bojs Milane Caise.

Promítání nebude spojeno s žádnou doprovodnou akcí, půjde o hodně netradiční podívanou. Proto si dovolíme apelovat na maximální opatrnost a soustředěnost při jízdě i případném pohybu podél komunikací.

Více informací ZDE.

Tiskové materiály ČEZ