Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Navštivte stánek Lapp Kabel na brněnském AMPERu!

5. 3. 2016 | LAPP KABEL s.r.o. | lappczech.lappgroup.com

Brněnské výstaviště se letos opět stane dějištěm mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení AMPER a Lapp Kabel na něm nebude ani tentokrát chybět! Na stánku o ploše více než 100 m2 se letos rozhodně nudit nebudete. V souladu s letošním mottem „Naše kabelová řešení šetří Váš čas“ se i Vy můžete na našem stánku bavit po celý den. A prohlédnout si přitom i pětici našich hlavních produktových novinek pro rok 2016.

ETHERLINE® ROBUST – se zvýšenou odolností proti chemikáliím a povětrnostním vlivům

Nový kabel ETHERLINE® ROBUSTjeurčený pro průmyslový Ethernet a je opatřený pláštěm na bázi termoplastických elastomerů. Díky tomu může být použitý v širokém spektru aplikací ve vnitřním i venkovním prostředí. Jak je již u kabelové řady „ROBUST“ zvykem, i ETHERLINE® ROBUST odolává celé řadě chemikálií a jeho plášť nedegraduje ani působením UV záření či ozónu.

Dalším „přírůstkem“ mezi „ROBUSTY“ je ETHERLINE® ROBUST FR, který se od výše uvedeného typu odlišuje dodatečnou odolností proti plameni dle IEC 60332-1-2 (označení FR = Flame Retardant). Jedná se o vlastnost, která není pro tuto kabelovou řadu typická. Dosavadní kabely uvedené řady byly „pouze“ bez halogenů s nízkou hustotou a toxicitou kouře (s výjimkou kabelu UNITRONIC® PB ROBUST pro sběrnicový systém PROFIBUS). Dodržení této normy ještě více rozšiřuje už i tak rozsáhlou škálu možných uplatnění. 

SILVYN® HYGIENIC pro aplikace s vysokými nároky na hygienu

Ochranná hadice SILVYN FG® NM a nerezové šroubení SILVYN® HYGIENIC představují optimální spojení pro hygienicky kritické aplikace. Díky použitým materiálům jsou oba výrobky vysoce odolné vůči chemikáliím, zvláště čisticím a dezinfekčním prostředkům používaným v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Současné použití obou produktů zabezpečí krytí IP 68 až IP 69 při vysokotlakém čištění horkou parou.

Nerezové šroubení SILVYN® HYGIENIC eliminuje díky hladkému provedení bez spár, dutin a venkovního závitu riziko množení mikroorganizmů a následnou kontaminaci. Barevné provedení těsnicích prvků šroubení není náhodné - modrá barva je lehce odlišitelná od potravin, zejména pak v oblasti zpracování mléka.

Inovace kabelů ÖLFLEX® - vysoce odolné a snadno odpláštitelné

Nové kabely ÖLFLEX® 408 P a ÖLFLEX® 409 P rozšiřují řadu kabelů skupiny Lapp pro aplikace s vysokými požadavky na mechanickou a chemickou odolnost v drsných podmínkách. Mají široké spektrum využití. Polyuretanový vrubově houževnatý vnější plášť je odolný proti oděrům a řezům a zajišťuje oběma kabelům vysokou rezistenci proti olejům a dalším chemickým látkám. Navíc mají tyto nové typy kabelů zvýšenou flexibilitu při nízkých teplotách.

Pro efektivnější odizolování se oba kabely s PUR pláštěm nově vyrábějí s vnitřní vrstvou pláště na bázi PVC.  Je zde použita unikátní technologie vytlačování dvou vrstev pláště najednou, tzv. koextruze. Vnitřní vrstva z PVC umožňuje bezpečné a snadné odpláštění.  Vnější plášť z odolného PUR materiálu zajišťuje dlouhodobou životnost kabelu i v drsných provozních podmínkách.  Kombinací materiálů získává kabel nové vlastnosti, které umožní jeho širší praktické využití a současně úsporu nákladů.

ÖLFLEX® 408 P má šedou barvu pláště, ÖLFLEX® 409 P má UV odolný černý plášť a navíc UL aprobaci pro použití v Severní Americe. 

ÖLFLEX® HEAT 125 MC / C MC: univerzální kabely s odolností až do + 125 °C

Uvedené kabely mají plášť vyrobený z elektronově zesítěného materiálu. Tento proces zlepšuje odolnost pláště proti plameni, omezuje šíření požáru a zvyšuje teplotní odolnost. Kabely mají aprobaci Germanischer Lloyd pro použití na moři. Materiály pláště těchto nových kabelů jsou bez halogenů a splňují normy
týkající se bezpečnosti při použití v oblastech s velkou koncentrací osob, a to v průmyslu i ve veřejných budovách. Kabel je k dispozici v nestíněné (ÖLFLEX® HEAT 125 MC) a stíněné (ÖLFLEX® HEAT 125 C MC) verzi. 

ÖLFLEX® CLASSIC 110 BK 

Nový typ kabelu s černým vnějším pláštěm doplňuje základní řadu ovládacích kabelů ÖLFLEX® CLASSIC 110 o provedení vhodné do venkovního prostředí. K základním vlastnostem nového kabelu, které jej předurčují k použití v mnoha aplikacích, patří:

  • odolnost proti olejům a dobrá chemická odolnost,
  • použitelnost v energetických řetězech (pro délky pojezdu do 5 m
    a pro až 1 milion cyklů),
  • odolnost proti torznímu namáhání,
  • odolnost proti UV záření a povětrnostním vlivům dle ISO 4892-2.

Tiskové materiály LAPP KABEL

LAPP KABEL s.r.o.

LAPP KABEL s.r.o.
Bartošova 315
Kvítkovice
Otrokovice
765 02
www.lapp.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021