Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Návrhový software OBO Bettermann

25. 7. 2016 | OBO Bettermann | www.obo.cz

Sortiment se značkou OBO pokrývá oblast elektroinstalací od ochrany před bleskem, přes kabelové nosné a úložné systémy, až po systémy protipožární ochrany. Celé toto výrobkové spektrum provází intenzivní technické poradenství a podpora všech fází návrhu.

OBO Bettermann

Stále vyhledávanější součástí rozsáhlé technické podpory OBO jsou přitom softwarové návrhové pomůcky OBO Construct. Pokrývají různé výrobkové segmenty této značky a lze je instalovat v různých digitálních prostředích. Jejich předností je podstatné usnadnění každodenní práce inženýrů, projektantů, architektů a pracovníků montážních firem, bez ohledu na jejich předchozí zkušenosti s  výrobky OBO. Provedou uživatele intuitivně procesem celého návrhu instalačních i dalších systémů, od prvního nástinu řešení, až po generování finální materiálové specifikace.

Zahrnují celou řadu kontrolních mechanismů v  oblasti přípustnosti rozměrů, zatížitelnosti i dalších technických parametrů souvisejících výrobků OBO, čímž vyloučí automaticky podstatnou část možných návrhových chyb. Jsou k  dispozici pro podporu projektování kabelových nosných systémů v AutoCAD, pod klasickým systémem Windows snadno vypočítají prostorové plnění i zátěž kabelové trasy kabely a lze s  jejich pomocí realizovat i návrh kabelové trasy nebo podlahového systému přímo na Internetu. Jednodušší verze mohou být k dispozici i přímo na stavbě, ve formě aplikací pro mobilní zařízení.

Softwarové návrhové pomůcky OBO Construct jsou volně k dispozici na: https://www.obo-construct.com/cz/module.html

OBO BETTERMANN, s.r.o.

OBO BETTERMANN, s.r.o.
Modletice 81
Říčany u Prahy
251 01
www.obo.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021