Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Nabíjecí stanice pro elektromobily zadarmo? Proč ne?

15. 5. 2020 | Ing. Silvester Buček | ejoin CZ s.r.o. | www.ejoin.cz

Společnost ejoin, s. r. o. je součástí mezinárodního konsorcia věnujícího se energetice a obnovitelným zdrojům energie již od roku 2010. Firma má výrobní podnik ve Slovenské republice. Vlastní a provozuje obnovitelné zdroje energie s celkovou kapacitou 20 MW. Její doménou jsou fotovoltaické elektrárny, zabývá se také bateriovými úložišti elektrické energie. Od roku 2017 se věnuje elektromobilitě – především nabíjecím stanicím. Nabíjecí stanice firma ejoin sama vyvíjí a vyrábí, a tak dokáže flexibilně reagovat na jakýkoliv požadavek klienta a na stále se měnící požadavky trhu. Společnost ejoin vstupuje na český trh s mnoha ambicemi. Její výkonný ředitel Ing. Silvester Buček časopisu ELEKTRO sdělil podrobnosti a aktivitách firmy v ČR.

S jakým produktem přicházíte na český trh?
Naším nosným produktem je kompletní sortiment technicky vyspělých nabíjecích stanic pro elektromobily. Novinkou jsou např. také nabíjecí stanice pro elektrokola a elektrokoloběžky. V krátké době také představíme parkovací přístřešek vybavený solárními články, které ve spolupráci s našim bateriovým úložištěm a naší nabíječkou zabezpečí co nejekonomičtější provoz elektromobilu.

Jak vidíte Vaši pozici na trhu a jaký je Váš cíl?
Po důkladné přípravě jsme s instalací nabíjecích stanic začali v loňském roce a díky přednostem našich produktů se nám daří rychle dobíhat startovní pole konkurence. Naším cílem je postupně oslovit trh v celé EU, ale i jinde. Těsně před pandemií COVID 19 se nám např. podařilo úspěšně se zúčastnit veletrhu v Dubaji.

Pokud jde o český trh, zúčastňujeme se tendrů, oslovujeme města a obce, obchodní centra, sítě čerpacích stanic, hotelů apod.


Nabíjecí stanice z produkce ejoin a) nástěnná 22 kW, typ Wallbox, b) sloupek, c) s informačním displejem, d) nástěnná s dvěma nabíjecími místy, e) DC rychlonabíjecí stanice 60/120kW 

V čem jsou přednosti Vaší nabíjecí stanice ve srovnání s produkty jiných výrobců?

Kromě ceny a kvality se orientujeme hlavně na pohodlí uživatele a korektnost vůči provozovateli. Například čtečkou čárových kódů integrovanou v nabíjecí stanici přispíváme k řešení obsazenosti stanic u supermarketů. Lidé, kteří je budou chtít zadarmo využívat, musejí prokázat, že jsou zákazníci daného obchodu – naskenovat čárový kód z účtenky nebo klubové karty. Rozhodnutí o formě služeb a konfiguraci je samozřejmě na vůli toho kterého obchodního řetězce. Jsme pravděpodobně také první, kdo vybavil nabíjecí stanice čtečkou registračních značek automobilů (SPZ). Umožňujeme tak uživatelům registrovaným v našem systému nabíjet bez používání registračních karet apod. Prostě přistavíte automobil, nabíjecí stanice přečte vaši registrační značku a pro jistotu, abychom zabránili možnému zneužití, také porovná typ vozidla a jeho barvu. Stačí jen připojit kabel a nabíjet. Naše stanice mohou sloužit také jako informačně-reklamní panely, mohou být doplněny o zásuvky pro nabíjení elektrokol apod.

Kam směřují další plány Vaší společnosti v oblasti elektromobility?

Náš vývojový tým velmi intenzivně pracuje na dalších inovacích. Před několika měsíci jsme například uvedli na trh novinku – spirálové kabely použitelné ke všem našim nabíjecím stanicím. Zdánlivá maličkost, ale kdo si už vyzkoušel manipulaci se tlustými kabely nabíječek, ten tuto drobnost ocení.

Jelikož v České republice a ve Slovenské republice budujeme také síť vlastních nabíjecích stanic, nabízíme možnost nainstalovat u zájemce naši nabíječku bezplatně. Nabídka je vhodná pro obchodní centra, hotely, rekreační zařízení, prodejce automobilů, golfová hřiště a sportovní centra, firmy, města a další.

Stačí, když nám zájemce poskytne vhodné parkovací místo a možnost připojení k distribuční síti.

S cílem pokrýt rostoucí potřebu instalace a servisu nabíjecích stanic trvale hledáme partnery nejen pro tuto, ale i pro obchodní spolupráci v jednotlivých regionech České republiky.

Více o firmě a jejím sortimentu najdete na www.ejoin.cz.  Bližší informace je možné získat např. prostřednictvím e-mailu bucek@ejoin.eu.


Vyšlo v časopise Elektro č. 4-5/2020 na straně 43.
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021