Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Na revize koloběžkou

15. 12. 2019 | Micronix, spol. s r. o. | www.micronix.cz

Na trhu existuje řada typů multifunkčních přístrojů určených pro testování instalací nn. Až na výjimky však neobsahují doplněk pro testování elektrických stojanů pro nabíjení elektromobilů. O tato měření není mezi revizními techniky zatím velký zájem, to se ale zřejmě velice brzy změní. Novou funkcí disponuje nový model Megger MFT 1845+ z řady sdružených revizních přístrojů MFT.

Díky patentované funkci RCD uplift immunity garantuje, jako jeden z mála sdružených revizních testerů, reálné a přesné hodnoty impedance vypínací smyčky i na obvodech chráněných RCD (proudové chrániče), resp. RCBO (proudové chrániče s nadproudovou ochranou). Je málo známé, že přítomnost proudových chráničů RCD, resp. RCBO, může při třívodičovém měření impedance vypínací smyčky bez vybavení zkreslit měřenou hodnotu až o 0,5 Ω.

Tester MFT1845+ garantuje za každých okolností korektní hodnotu impedancí vypínací smyčky. Nový Indikátor spolehlivosti měření impedance průběžně indikuje spolehlivost výsledku a míru vlivu rušení. Automaticky zjistí přítomnost rušení a vykonává korekci. Měření je 2 × rychlejší díky automatické detekci rušení a automatickému spuštění při kontaktu s obvodem. Výsledky měření se ukládají do vnitřní paměti a lze je okamžitě přenést pomocí BT do PC atd. Samozřejmostí je kalibrační protokol. Přístroj má tříletou záruku.

K tomuto přístroji, se díky současné časově omezené akci, dává zdarma koloběžka s dojezdem 12 km, rychlostí 20 km/h, se světlem a elektrickou brzdou. Dobíjí se 2 h a uveze 100 kg.

Až tedy revizní technik pojede na revize a bude se chtít vyhnout zácpám, vzhůru na koloběžku.


MICRONIX, spol. s r. o., Antala Staška 1076/33a, 140 00 Praha 4
tel.: +420 225 282 700, info@micronix.cz, www.micronix.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 12/2019 na straně 48. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021