Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Na MSV 2017 uvidíte …

23. 9. 2017 | redakce Elektro | www.eel.cz

Na MSV v Brně představí Siemens digitální proces obrábění, Stäubli novou generaci robotů, FLEX ruční nářadí, EPLAN nový software Syngineer, Lapp Kabel kabelové systémy.


Siemens na veletrhu MSV 2017:
Digitalizujeme svět obrábění

Digitalizace je i tento rok hlavním tématem společnosti Siemens na MSV v Brně. Pod hlavním mottem Digitalizujeme svět obrábění představí Siemens své komplexní portfolio řešení pro digitalizaci oblasti stavby obráběcích a výrobních strojů.

Siemens představí na svém stánku prototyp multifunkčního obráběcího stroje nové generace MCU450 společnosti Kovosvit MAS se zcela novým hardwarovým i softwarovým řešením. Návštěvníci se prostřednictvím stroje seznámí s koncepcí digitalizace společnosti Siemens, a to především s moderními volitelnými možnostmi jeho softwaru. Představeny budou rozšířené systémy Sinumerik Integrate, které propojují konkrétní výrobní stroje s nadřazenými řídicími systémy a efektivně využívají informace z nich získané. Prototyp bude navíc představen s ovládacími obrazovkami Sinumerik Operate v nové softwarové verzi 4.8. Navštivte expozici Siemens v pavilonu P, stánek č. 19.
www.siemens.cz/msv


Stäubli – moderní řešení již 125 let

Nová generace robotů Stäubli TX2 představuje jedinečnou kombinaci maximální bezpečnosti a vysoké produktivity. Díky pokročilým bezpečnostním funkcím mohou roboty TX2 pracovat rychle jako standardní průmyslové roboty a zároveň zpomalovat a umožňovat člověku zasahovat do jejich pracovního prostoru jako kolaborativní roboty. To vše a mnohem více si budou moci návštěvníci v rámci veletrhu MSV vyzkoušet na vlastní kůži.

Tradičně nezůstanou stranou ani technologie pro rychlou výměnu forem v plastikařině, ať již jde o upínací systémy nebo rychlospojky a multispojky pro napojení energií. Těšíme se na setkání s vámi v našem stánku v pavilonu G1/047 v Brně. 
www.staubli.cz



FLEX prezentuje ve svém stánku vedle
klasických úhlových brusek také leštičky

Například ruční leštička na malé plochy PE 8-4 80 je určena pro použití v průmyslu a pro řemeslné živnosti, k leštění všeho druhu s lešticími houbami, ovčími a vlněnými kožešinami, plstěnými kotouči, lešticími látkovými kotouči, s lešticími nástroji schválenými pro otáčky minimálně 3 900 min–1. K upevnění nástrojů je určen speciální unášecí talíř na suchý zip. Díky perfektnímu vyvážení jsou při chodu minimální vibrace.

Leštička je řízena VR-mikroprocesorovou elektronikou, která zajišťuje pozvolný rozběh a udržování konstantních otáček pomocí tachogenerátoru. Je vybavena ochranou proti opětovnému spuštění po výpadku proudu, ochranou proti přetížení, hlídáním teploty a předvolbou otáček.

Další novinky ručního nářadí firma FLEX představí v pavilonu E, stánek 012.
www.flex-tools.com/cs-cz


EPLAN svůj stánek na MSV 2017 pojal

ve stylu House of Mechatronics

Na letošním strojírenském veletrhu v Brně představí společnost EPLAN nový software Syngineer propojující prostřednictvím mechatronické struktury systémy MCAD, ECAD a software pro PLC.

Usnadnění komunikace napříč různými obory a urychlení konstrukčního a vývojového procesu v oblastech mechanického, řídicího a softwarového inženýrství budou hlavním tématem stánku společnost EPLAN, nazvaného House of Mechatronics – hala P, stánek č. 09.
www.eplan.cz


Lapp Kabel – kabelové systémy

Společnost LAPP KABEL s. r. o. se sídlem v Otrokovicích je součástí celosvětově působící skupiny Lapp s centrálou v německém Stuttgartu. Majitelem skupiny, ve které pracuje přibližně 3 400 zaměstnanců, je rodina Lapp. Ve svém produktovém portfoliu má skupina Lapp více než 40 000 výrobků, které reprezentuje osm úspěšných značek: ÖLFLEX® připojovací a ovládací kabely, UNITRONIC® systémy datové komunikace, ETHERLINE® systémy datové komunikace pro technologii ETHERNET, HITRONIC® optické systémy přenosu dat, EPIC® průmyslové konektory, SKINTOP® kabelové vývodky, SILVYN® systémy pro ochranu a vedení kabelů a FLEXIMARK® označovací systémy.

Mezi nejvýznamnější obory, kde se produkty Lapp uplatňují, patří výrobci obráběcích strojů a manipulační techniky, výrobci elektrických rozváděčů, automobilový průmysl apod. Kromě širokého portfolia kabelů a kabelové techniky nabízí společnost LAPP KABEL i řešení na míru a kompletaci kabelového řešení – tzv. kabelovou konfekci pro přímou aplikaci do strojů a zařízení. Ta se dělí na tři základní typy: kabelová konfekce, servokonfekce a řetězová konfekce. Přijďte dobít energii do našeho stylového Lapp Food-in Trucku na volné ploše F, stánek 6.
www.lappgroup.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2017 na straně 10. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021