Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

MONETA Money Bank se jako první firma v ČR rozhodla zcela přejít na elektromobily

21. 11. 2017 | MONETA Money Bank | www.moneta.cz

MONETA Money Bank se jako první společnost v České republice oficiálně rozhodla, že do pěti let bude provozovat služební vozy výhradně na elektrický pohon. Banka v první fázi objednala 150 elektromobilů Volkswagen e-Golf, což z ní během krátké doby učiní největšího provozovatele vozů na elektrický pohon na českém trhu. Do konce letošního roku MONETA Money Bank převezme 15 těchto elektromobilů, do dvou let jich bude firemní flotila čítat více než dvě stě.

MONETA Money Bank se jako první firma v ČR rozhodla zcela přejít na elektromobily

Přechodem z uhlíkatých paliv na elektrický pohon u všech našich firemních automobilů usilujeme o snížení naší karbonové stopy. Zodpovědné chování vůči životnímu prostředí je pro nás stejně důležité jako naše ambice stát se digitálním šampionem českého bankovního trhu,“ řekl Tomáš Spurný, generální ředitel MONETA Money Bank.

Převod firemního vozového parku na elektromobily bude probíhat v postupných krocích, s přihlédnutím
k délce leasingových smluv u stávajících vozů MONETA Money Bank. Z důvodu lepšího pokrytí dobíjecími stanicemi odstartuje obměna nejprve v Praze. U výměny vozů v regionech bude společnost postupovat s ohledem na dostupnost veřejné infrastruktury pro dobíjení.

Banka očekává, že v roce 2018 převezme každý měsíc dvacítku nových elektromobilů, toto číslo záleží především na produkčních kapacitách výrobce.

MONETA Money Bank ve spolupráci s partnery rovněž intenzivně zkoumá možnosti, jak v blízkosti svých více než 230 poboček po celé České republice instalovat veřejně dostupné dobíjecí stanice.

Tiskové materiály MONETA Money Bank