Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Mimořádný úspěch společnosti LAPP KABEL s.r.o. v soutěži Zaměstnavatel roku 2014

24. 6. 2014 | |

Společnost LAPP KABEL s.r.o., dodavatel kabelových řešení pro průmysl se sídlem v Otrokovicích, získala ocenění v soutěži Zaměstnavatel roku 2014.

Do 12. ročníku soutěže SODEXO ZAMĚSTNAVATEL ROKU 2014 se v letošním roce přihlásil rekordní počet uchazečů. Firmy jsou hodnoceny podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga. Ocenění Zaměstnavatel roku získají ty společnosti, které investují do svých zaměstnanců formou mezd a vzdělávání, jsou společensky odpovědné a konkurenceschopné na trhu.

Společnost LAPP KABEL s.r.o. byla v letošním roce oceněna prvním místem v kategorii SODEXO PROGRESIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL ROKU 2014 ve Zlínském kraji. V celostátním kole se pak mezi velkou konkurencí umístila v kategorii SODEXO PROGRESIVNÍ ZAMĚSTNAVATEL ROKU 2014 na třetím místě.

Společnost LAPP KABEL s.r.o. je v této soutěži dlouhodobě úspěšná. První místo Zaměstnavatele roku ve Zlínském kraji získala již v roce 2012 a v posledních dvou letech (2013 – 2014) toto vítězství obhájila. A třetí místo v celostátním kole představuje druhé nejlepší umístění v historii společnosti.

V rámci projektu BENEFIT otevřela společnost LAPP KABEL s.r.o. v září 2013 firemní mateřskou školku Oskárek, která byla pojmenována po zakladateli skupiny Lapp panu Oskaru Lappovi a je tak zároveň výrazem úcty a vzpomínkou na jeho lidský přístup a podnikatelský úspěch. Tento projekt patří mezi TOP5 finalistů v ceně personalistů 2014 za nejlepší HR projekt. Finále se uskuteční 15.10.2014 na konferenci HR Management.Na otázky, co stojí za úspěchem společnosti LAPP KABEL s.r.o. a jejich spokojených zaměstnanců, odpovídala Silvie Klohnová, manažer lidských zdrojů a administrativy.

Jaké jsou silné stránky personální práce ve vaší firmě?
Vysoká úroveň firemní kultury, která odráží naše hodnoty (orientace na zákazníka, orientace na úspěch, inovace, rodinné hodnoty), je dobrým stavebním kamenem pro personální práci. Se zaměstnanci komunikujeme otevřeně, zaměstnanci znají záměry a cíle společnosti. Je pro nás důležitý jejich rozvoj. Zaměstnance také pravidelně hodnotíme včetně hodnocení 360°, které je zaměřeno na manažery. Máme transparentní mzdový systém. Každý zaměstnanec má stanoveny osobní cíle, za jejichž splnění je odměňován. Poskytujeme širokou škálu benefitů. Za všechny jmenuji naši firemní školku Oskárek, kterou jsme otevřeli v loňském roce. Dáváme prostor našim zaměstnancům pro jejich dotazy a zpětnou vazbu, každý měsíc organizujeme setkání zaměstnanců s naším ředitelem. Pravidelně realizujeme zaměstnanecký průzkum, kde mapujeme spokojenost zaměstnanců s jednotlivými oblastmi firemního života. Mezi zaměstnanci jsou také velmi oblíbené firemní akce. K nejoblíbenějším patří každoroční mezinárodní turnaj ve volejbale a fotbale, který se koná za účasti zaměstnanců společností skupiny Lapp z celého světa, a to vždy v jiné zemi. Letos to bylo v USA, příští rok se chystáme do Lucemburska.

Celoživotní učení a rozvoj talentů. Jsou to u vás jen sousloví bez obsahu, nebo každodenní praxe?
Naše zaměstnance systematicky rozvíjíme v mnoha oblastech - jazykové vzdělávání, PC dovednosti, produktová, odborná a obchodní školení, manažerské dovednosti a různá jiná školení zaměřená na soft skills. Školení zajišťujeme i interními lektory a na některé typy školení využíváme e-learning.
Co se týká talentů - pro ty máme dva typy programů. V mezinárodním talentovém programu, který organizuje naše mateřská společnost, prochází účastníci několika vzdělávacími moduly. Každý se odehrává v jiné zemi a celý program je završen několikaměsíčním pobytem účastníka v zahraniční pobočce, pro kterou zpracovává konkrétní projekt. Lokálně organizujeme talent program, který má souvislost s nástupnictvím a je tedy především určen po potenciální nástupce manažerů.

Tiskové materiály LAPP KABEL s.r.o.
www.lappgroup.cz
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021