Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Mercedes představil svůj luxusní vlajkový elektromobil EQS

16. 4. 2021 | Carwow | www.carwow.co.uk

Kvalita splňující požadavky zákazníků, kteří kupují nejluxusnější verze Mercedesu třídy S plus parametry zahanbující konkurenci. Mercedes míří na trh s luxusním elektromobilem budoucnosti, aby vyrazil dech všem fanouškům vozů se spalovacími motory.

Mercedes-Benz EQS měří na délku impresivních 5,2 metru. Obě nabízené verze s pohonem zadních a všech čtyř kol se mohou pochlubt baterií o kapacitě 107,8 kWh. Na papíře tedy elektromobil na jedno nabití urazí až 770 kilometrů. Elektrická vlajková loď německé automobilky zajisté potěší své majitele výkonem 245 kW pro verzi s pohonem zadních kol, potažmo 385 kW u čtyřkolky. V plánu je také výroba silnější verze o s hodnotou 560 kW. V řeči čísel to znamená, že vůz zrychlí z nuly na sto za 6,1 sekund, co se slabší verze týče a za 4,3 sekund v případě pohonu všech čtyř kol.

Elektromobil Mercedes EQS

Na palubě je pro vás připravena velká porce luxusu. Nejvýraznější změnou je obrovský středový displej s haptickou odezvou a head-up displej s rozšířenou realitou. Interiér oslní svou propracovaností a futuristickým designem. Veškerou elektroniku pohání výkonný osmijádrový procesor a 24 GB operační paměti. V závislosti na výbavě je totiž k dispozici dechvyrážejících 350 senzorů zajišťujících rozličné funkce. Ve věci uvedení elektromobilu na trh a koncové ceny Mercedes dosud mlčí.

Celý článek na Carwow

Image Credit: Mercedes-Benz

-jk-