Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Malé a levné – kompaktní robotické rameno

14. 9. 2018 | Hennlich, s. r. o. | www.hennlich.cz

Automatizace jednoduchých úkonů za nízkou cenu, to je cíl produktové řady robolink společnosti igus, kterou v Česku výhradně zastupuje firma HENNLICH. igus nyní představil novou kompaktní verzi robotického ramene robolink. Ovládání je napojeno přímo na robotické rameno, proto je trvalé připojení k počítači nebo jinému řídicímu systému zbytečné. Robotické rameno včetně ovládání je k dispozici již od 4 800 €.

Nové řešení robolink je kompletní čtyř- nebo pětiosé robotické rameno, v němž je do základové části ramene integrována řídicí jednotka společnosti Commonplace Robotics (CPR). Robolink se pohybuje přes čtyři nebo pět robotických kloubů. Modulární řízení CPR doplňuje robolink o elektroniku šetrnou k obsluze a o intuitivní řídicí software, který umožňuje snadné naprogramování pohybových sekvencí ramene.

Jednoduché procesy lze pomocí stavebnicového systému robolink levně automatizovat. Patří sem systémy pro výběr, podávání, zajištění kvality, montážní úkoly nebo zpracování obrazu. Díky stavebnicovému systému lze robolink snadno přizpůsobit širokému spektru aplikací. Kromě předem smontovaného kloubového ramene si mohou uživatelé sestavit i jednotlivé systémy individuálně. Kromě toho je k dispozici široká škála kompatibilních chapadel, savek apod. Při konfiguraci konkrétního ramene je na webu k dispozici průvodce robolink designer. (www.igus.de/robolink-designer).


Vyšlo v časopise Elektro č. 8-9/2018 na straně 38. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021