Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Machine to Machine: manuál pro mobilní komunikaci v průmyslu přináší praktické tipy

11. 6. 2012 | |

www.phoenixcontact.com

Potřeba na dálku sledovat a obsluhovat stroje či jiná zařízení neustále vzrůstá. Komunikace prostřednictvím mobilních sítí může být vhodným řešením v mnoha oblastech průmyslu: například pokud si přejete ovládat zařízení prostřednictvím mobilního telefonu, pokud na místě, kde mají být zařízení instalována chybí kabelová síť, nebo pokud nechcete, aby výrobce zařízení používal vaši místní síť.

Praktické tipy týkající se využití mobilních komunikací v průmyslových aplikacích přináší nově vydaná brožura Mobilní komunikace - přenos dat v průmyslu (Mobile Communications – Data Transmission in Industry) od společnosti Phoenix Contact. Uživatelská příručka je určena projektantům, kteří prvně navrhují systémy kde má výměna dat prostřednictvím mobilních zařízení probíhat.

Aby byla skutečně praktická, jsou v publikaci zpracovány skutečné zákaznické požadavky a dotazy, jak je zaznamenali a vyřešili prodejci a pracovníci linek technické podpory. Cílem bylo stručně a jasně zodpovědět nejčastější zákaznické a uživatelské dotazy.

Tištěnou i online verzi této bezmála osmdesátistránkové příručky je možné bezplatně získat od obchodního zastoupení Phoenix Contact v Německu. Také ji naleznete ZDE.