Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

LG odhalila novou TV o tloušťce kreditní karty

12. 8. 2015 | ScienceAlert | www.sciencealert.com

Společnost LG představila nové pružné panely o tloušťce kreditní karty a přiblížila se budoucnosti bez kabelů, televizních stolků a nestabilních stojanů.

Jihokorejská společnost odhalila nový 18 palcový panel na konferenci, spolu se dvěma obměnami - jedna verze je zcela průsvitná a druhá verze se dá srolovat do ruličky jako noviny o průměru 3 cm.

Podle slov LG jsou nové panely vyrobené technologií OLED nejen dostatečně pružné, abyste je mohli ohnout kolem zdi a rohů své kanceláře či domova, ale zároveň je téměř nemožné je zlomit. Jako bonus jsou nové panely tenčí a lehčí než jakákoliv LCD obrazovka na současném trhu. K upevnění na zeď je třeba tenké magnetické základny, na kterou se poté připevní televize. Instalace je tak otázkou minut.

LG uvedla papírově tenkou TV

4 mm tloušťky panelu LG docílilo díky technologii OLED - displej totiž vyzařuje světlo sám o sobě, nepoužívá podsvícení. Obrazovka rovněž poskytuje vysoký jas v porovnání s dnešními LCD displeji a vyšší rozlišení 1 200 x 810 px a přes 1 milion Mpx. Nový transparentní OLED displej disponuje 30 procentní prostupností, neboli jasem, což je několikrát více ve srovnání s 10 procenty u dnešních LCD panelů.

Celý článek na ScienceAlert

Image Credit: LG

-jk-