Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Letošní embedded world přinesl nový rekord: přes 26 000 návštěvníků

2. 3. 2014 | |

embedded world 2014, který se konal od 25. do 27. února v Norimberku navštívilo celkem 26 688 odborníků na embedded systémy, z toho téměř pětina mezinárodních. 856 vystavovatelů z 35 zemí přispělo k tomu, že dvanáctý ročník veletrhu byl co do návštěvnosti rekordní.

embedded world Exhibition&Conference je nejrozsáhlejší světovou výstavou věnovanou embedded systémům. Organizátoři o něm hovoří jako o přehlídce čistého know-how a jako o výstavě připravované profesionály pro profesionály. Chtějí tím zdůraznit, že na rozdíl od jiných veletrhů je embedded world určen nejen obchodníkům, ale zejména inženýrům, kteří zde mohou potkat podobně zaměřené odborníky.

První den výstavy patřil předávání embedded Awards. Ocenění v kategorii software získal QNX Software Systems GmbH, v kategorii hardware ARM Limited a v kategorii tools solvertec GmbH. Více o oceněních zde.

Velký ohlas zaznamenal také pátý ročník STUDENT DAY, konaný poslední den veletrhu. Více než 1000 studentů z univetrzit po celém Německu, Rakousku a letos poprvé také studenti z FEKT VUT Brno a FEL ČVUT Praha (organizovalo FCC PUBLIC a Českomoravská elektrotechnická asociace ElA, společně s partnery STUDENT AGENCY, a časopisem DPS-AZ) využilo embedded world k tomu, aby získali první cenné profesní kontakty. Hlavními body dopoledního odborného programu byly přednášky internetového aktivisty Jakoba Appelbauma Free software, free hardware and other direct action for a free world a přednáška prof. Nikolause Forgó, právníka z Leibnitz University v Hannoveru nazvaná Privacy & European Law věnovaná rovněž aspektům užívání internetu v souvislosti s ochranou soukromí.

Chystáme rozsáhlejší zprávu z výstavy a ze STUDENT DAY. Příští ročník embedded world se bude kontat v Norimberku od 24. do 26. února 2015.

Podrobnosti o výstavě na www.embedded-world.de/en