Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

L.P.Elektro zve do Brna na Mezinárodní strojírenský veletrh 2015

24. 8. 2015 | L.P.Elektro s.r.o. | www.lpelektro.cz

Letošním hlavním tématem MSV je průmyslová automatizace. L.P. Elektro Vás zve na doprovodnou dvoudenní akci, zaměřenou na robotizovaná pracoviště a automatizované výrobní linky. 

17. 9. 2015 - Nová strojní zařízení a jejich uvádění do provozu

18. 9. 2015 - Provozovaná strojní zařízení 

Začínáme legislativou vztahující se k posuzování bezpečnosti zařízení a vyhodnocování shody dosažené úrovně bezpečnosti s touto legislativou. Následují přednášky, které seznámí účastníky s konkrétními postupy a prostředky k dosažení požadované bezpečnosti.

První den je věnován zařízením nově uváděným do provozu a začíná přednáškou Ing. Františka Valenty s přehledem platné a připravované legislativy. Následuje přednáška Ing. Bekra z firmy Siemens, který podrobně rozebere vyhodnocování úrovně bezpečnosti podle evropské normy ČSN EN 62061. První z přednášek věnovaných praktickým tématům bude od Ing. Škraňky o bezpečnosti robotizovaných pracovišť včetně rozboru konkrétního řešení takového pracoviště. Následovat bude vystoupení Ing. Koupého z firmy Illko o měřeních na elektrickém zařízení nových strojů podle ČSN EN 60204-1. Program prvního dne zakončí Ing. Polková seznámením s produkty skupiny Lapp určenými k zajištění elektromagnetické kompatibility strojních výrobních zařízení.

Přednášky druhého dne se orientují především na již provozovaná zařízení a posuzování a ověřování jejich bezpečnosti. Zahájí Ing. Valenta výkladem nařízení vlády č. 378/2001 Sb., které stanovuje pravidla posuzování bezpečnosti provozovaných zařízení. Na něho naváže p. Filip Pelikán ze společnosti Sick, která je dodavatelem komponent pro zajištění bezpečnosti strojních zařízení. Tentokrát se bude věnovat blokovacím zařízením instalovaným na ochranných krytech. V následující přednášce zástupce společnosti Schneider Electric CZ pan Antonín Zajíček vysvětlí prostředky, které společnost Schneider nabízí pro zajištění bezpečnosti osob při vstupu do nebezpečného prostoru stroje. Konkrétně podrobně popíše aplikaci a fungování modulu Preventa. Závěrečný příspěvek celého programu se bude zabývat ověřením bezpečnosti elektrického zařízení strojních zařízení měřením během provozu. Také tuto přednášku z oboru měření přednese Ing. Koupý ze společnosti Illko.

Přednášky, připravené na letošní MSV chtějí oslovit široký okruh odborníků, nikoli jen elektrotechnické specialisty. Zveme všechny, kdo mají v náplni své práce projektování, provozování a údržbu složitějších strojních zařízení, automatizovaných výrobních linek i jednotlivých robotizovaných pracovišť, aby se seznámili s aktuálními trendy v oboru. Všichni přednášející se problematice ve svých firmách dlouhodobě věnují a dokážou posluchačům zprostředkovat informace se všemi návaznostmi od legislativy po nastavování konkrétních přístrojů. 

Přednáší:

  • Ing. František Valenta
  • Ing. Zdeněk Bekr
  • Ing. Pavla Polková
  • Petr Škraňka, MSc.
  • Ing. Leoš Koupý
  • Antonín Zajíček
  • Filip Pelikán

Cena školení:

Jednodenní vstupenka 950 Kč
Dvoudenní vstupenka 1500 Kč

V ceně školení je i vstupenka na MSV. 

Kdy a kde:

Školení se uskuteční 17 a 18. září 2015 od 8:00 v sále P1 na brněnském výstavišti. 

Odborný garant:

Ing. František Valenta, zpracovatel evropských harmonizovaných norem pro elektrická zařízení strojů a technologických zařízení (linek) 

Organizační zajištění:

L.P.Elektro s.r.o.

Ing. Linda Oprchalová, 515 535 900 / 775 933 893 / objednavky@lpe.cz

Ing. Jitka Hřebačková, 515 535 902 / 775 933 894 / seminare@lpelektro.cz

www.lpelektro.cz