Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Kongres o konvenčních a alternativních řešeních v energetice v únoru v Praze

20. 1. 2020 | Business FORUM, s.r.o. | www.business-forum.cz

20. ročník prestižního energetického kongresu se uskuteční 13. února 2020 v hotelu Prezident v Praze. Tradičně se zde setkají vrcholoví manažeři a odborníci z nejvýznamnějších společností a institucí české energetiky.

  • Dekarbonizace, byznysové příležitosti, finance z EU, dialog.
  • Vystupovat budou: Pavel Cyrani z ČEZ, Pavel Elis z PRE a Martin Záklasník z E.ON a mnozí další.
  • Významné setkání vrcholových manažerů a odborníků na energetiku

Nová Evropská komise přichází s ambiciózními cíli tzv. Green Deal for Europe v oblasti klimatu a životního prostředí. Komise chce v rámci přechodu ke klimaticky odpovědnému hospodářství v nejbližších měsících iniciovat masivní investice do ekologických projektů. Česká republika je na začátku. Na kongresu budeme s předními energetickými experty diskutovat otázky reflexe ochrany klimatu a dekarbonizace, především pak nové obchodní příležitosti a možnosti využití evropských financí. Svůj pohled na evropskou politiku ochrany klimatu a její odraz ve strategiích velkých hráčů představí Pavel Cyrani, místopředseda představenstva ČEZ, Pavel Elis, generální ředitel Pražské energetiky, Martin Záklasník, výkonný ředitel společnosti E.ON a Karel Vinkler, ředitel sekce Inovace ze společnosti ČEPS.

V dopoledním programu otevřeme dialog mezi zastánci konvenčních zdrojů a příznivci alternativních řešení tj. obnovitelných zdrojů. S představou o součinnosti konvenčních a obnovitelných zdrojů účastníky seznámí Martin Sedlák, programový ředitel Svazu moderní energetiky, Martin Slabý, předseda představenstva Pražské plynárenské a Martin Hájek, ředitel Teplárenského sdružení. Jadernou energetiku bude hájit Vladivoj Řezník, člen expertního týmu vládního zmocněnce pro jadernou energetiku z MPO. O možnostech financování nových projektů pohovoří Pavel Zámyslický, ředitel odboru energetiky z MŽP.

V odpolední částí osvětlí ředitel PREdistirubece Milan Hampl a místopředseda představenstva E.ON Distribuce Pavel Čada připravenost distributorů na nové požadavky prosumerů, digitalizaci, elektromobilitu a aktivní využití distribučních dat. Zahraniční host Michael Bez z EnBW Energie-Baden Württenberg promluví o zkušenostech digitální transformace velkého energetického hráče. Michal Ostatnický ze společnosti GasNet se zaměří na jedno z inovativních řešení Power to Gas a jeho využití v ČR.

Aktuální program kongresu a přihlášku najdete na: www.business-forum.cz

Tiskové materiály Business FORUM