Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Konference Požární bezpečnost budov

3. 8. 2016 | TZB-info | www.tzb-info.cz

Na stavu vnitřního prostředí budov, ale také na jejich funkčním i uživatelském standardu se podílí pestrá mozaika profesí. Známe jejich jednotlivé požadavky, představy, limity – dovedeme si představit také jejich vzájemná úskalí?

Jak k požární bezpečnosti v kombinaci s technikou zajišťující provoz budov přistupují jednotliví specialisté? Jak je požární bezpečností limitována estetická představa architekta? Jaké informace potřebuje odpovědný projektant? Jak se v posledních letech změnily představy developerů a investorů v realizaci TZB a zajištění požární bezpečnosti? Jaká je role odpovědných osob nejen Hasičského záchranného sboru? Jak moc se může lišit instalace systémů aktivní požární ochrany (elektrická požární signalizace, stabilní hasicí zařízení) u budovy historické hodnoty a moderního datového centra? Ale hlavně, jaké jsou aktuální právní předpisy a technické normy, které je povinen dodržovat provozovatel?

Pokud Vás odpovědi na tyto otázky zajímají a jsou blízké Vaší profesi, tak právě Vám je určena konference „Požární bezpečnost budov“, která se koná dne 21. září v rámci doprovodného programu mezinárodního veletrhu FOR ARCH 2016.

O konferenci:
TZB-info má v roce 2016 projekt Požární bezpečnost, který souvisí s novinkami v normách na požární ochranu staveb. Vedle stavebního řešení nás ale v této souvislosti zajímá i například větrání – odvod tepla a kouře, požární vodovody, bezpečnostní prvky výtahů apod. A jde nám nejen o technické řešení jako takové, ale i provoz těchto technických systémů, tak aby informace zapadaly do oboru facility management, za který v roce 2015 jsme od IFMA CZ dostali ocenění Projekt roku. Po letošní akvizici portálu ORSEC, který se tradičně zabýval elektrickou požární signalizací, zabezpečením osob a budov se dále téma Požární bezpečnost na TZB-info pěkně doplňuje.

To vše dohromady nás vedlo k myšlence uspořádat na téma Požární bezpečnost konferenci, kde by se mohli setkat odborníci napříč obory. A chceme k tomu využít zaprvé tradici odborných konferencí portálu ORSEC a zároveň půdu největšího stavebního veletrhu v ČR, FOR ARCH v září v Praze.

„S realizačním týmem největšího stavebního veletrhu FOR ARCH máme výbornou spolupráci a kromě stánku připravujeme na veletrhu konferenci portálu ESTAV.cz pro širokou veřejnost na téma Jak koupit bydlení. Bylo logickou snahou na tomto místě uspořádat i konferenci portálu TZB-info určenou odborné veřejnosti. Tento záměr koresponduje i s tématem, které si na tento den vybralo ABF - řízení energetické náročnosti budov/větrací koncept, protože to je také téma z těch odbornějších“, říká Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., ředitelka TZB-info a ESTAV.cz

„Portál ORSEC pořádal odbornou podzimní konferenci pravidelně od r. 2010. Každoročně se na konferenci sešli odborníci různých profesí. Jsem rád, že v tradice konference pokračuje i nyní pod značkou TZB-info. Začlenění ORSEC do TZB-info umožňuje tradičním tématům zaznít v nových souvislostech“ říká Michal Randa, odborný garant konference.

Motto: „Ať již stavíme budovy úsporné, pasivní, nulové, dřevostavby, konstrukce z betonu nebo oceli a pro jakékoliv užití, požární bezpečnost je klíčovým kritériem všech staveb.“

Více informací a přihlášku na konferenci nelazente zde.

Tiskové materiály TZB info

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021