Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Konference „Annual Partner ElA Blockchain meeting“

10. 11. 2019 | Elektrotechnická asociace České republiky | www.electroindustry.cz

(Brno, 9. října 2019) Elektrotechnická asociace České republiky a její dceřiná společnost ELA Blockchain Services a.s. uspořádaly, na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, první výroční konferenci k průmyslovému blockchainu, který úspěšně funguje nejen v České republice.


Předseda představenstva ELA Blockchain Services a.s., pan Otto Havle

Konferenci zahájil Otto Havle, předseda představenstva ELA Blockchain Services a.s., kde na úvod představil plně funkční spuštěnou platformu ElA Blockchain včetně první aplikace BlockchainNotarius®. Konference byla rozdělena do čtyř bloků. Hned v tom prvním se k panu Havle připojil i Jan Prokš (člen představenstva ELA Blockchain Services a. s.) a detailně představili současný stav a zabezpečení sítě a platformy včetně aplikace BlockchainNotarius®. V Druhém bloku byly zájemcům o vlastní node vysvětleny požadavky pro jeho zřízení a pan Jiří Pešek ze společnosti Almeto s.r.o. představil i jaké služby nabízí pro majitele nodů. Třetí blok byl věnován vývojářům a odborné diskuzi ohledně samotné technologie. Byly představeny příklady pokročilých aplikací a doporučený postup vývoje a integrace nových aplikací do ElA blockchainu. Na dotazy odpovídali vývojáři ElA blockchainu z IBM a ČVUT FEL. Ve čtvrtém bloku byly prodiskutovány právní aspekty využití blockchainu.


Účastníci konference
 

 Návštěvníci se na této výroční konferenci dozvěděli, co to vlastně ten blockchain je, jak ho efektivně používat a jaké možnosti skýtá. Byly jim představeny praktické zkušenosti z výstavby a provozování blockchainové platformy. Účastníci konference překvapením zjišťovali, jak je snadné se do tohoto systému zapojit.

Annual Partner ElA Blockchain meeting bude pořádán každým rokem u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Konferenci moderoval předseda představenstva ELA Blockchain Services a.s., Otto Havle.

Tiskové materiály ELA
foto: TVF s.r.o.