Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Kabely nejen pro průmysl. LAPP koncerty na MSV upozornil na netradiční využití svých produktů

30. 10. 2014 | |

Osvětlené pódium, silná aparatura a třikrát denně živé koncerty s největšími hity kapely Rolling Stones. Tak vypadal letošní stánek společnosti LAPP KABEL na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, který se konal od 29. září do 3. října 2014. Firma LAPP KABEL s.r.o., přední dodavatel integrovaných řešení a značkových výrobků pro kabelovou a spojovací techniku, tak navázala na tradici poutavých prezentací, kterými baví své stávající i potencionální zákazníky řadu let. Po vystoupení akrobatů, kouzelníka či Marylin Monroe s doprovodem swingové hudby došlo tentokrát na rock'n'roll.

Spojení legendární britské skupiny se značkou LAPP přitom nebylo vůbec náhodné. Společnost LAPP totiž zajišťovala kabeláž jednoho z jejich nejslavnějších turné. „Kapela Rolling Stones si jako jedna z mála vozila celou hudební a světelnou aparaturu s sebou. Množství kabeláže na takovéto scéně představuje tisíce kilometrů,“ upřesnil Adam Bastl, marketingový analytik společnosti LAPP KABEL. Během turné odehrála skupina celkem 115 koncertů v USA, Kanadě, Japonsku a Evropě. Předposledním místem tohoto turné, kde bylo možné vystoupení vidět, byla Praha.

„Stánkem jsme chtěli poukázat na to, jak široký je rozsah použitelnosti našich produktů na trhu. Máme úspěšné reference nejen v oblasti průmyslu, ale také v dalších segmentech, například kultury a zábavy,“ popsal myšlenku expozice na letošním MSV Adam Bastl. Kromě kabelů, které použila již věhlasná kapela, zde mohli návštěvníci vidět i další produkty. Jednalo se o novinky především v oblasti kabelů pro servopohony. Velkou část novinek tvořily kabely a komponenty pro průmyslový ethernet.

Celosvětově působící skupina LAPP s centrálou v německém Stuttgartu, do které patří i otrokovická společnost LAPP KABEL, se podílela na řešní řady dalších zajímavých projektů. Kabely ÖLFLEX® odolné proti soli zabezpečují bezporuchový chod klimatizace v přístupové šachtě Cheopsovy pyramidy. Tisíce kilometrů kabelů na mostě přes Öresund mezi Dánskem a Švédskem jsou doživotně označeny nerezovým označovacím systémem FLEXIMARK®. Bezpečný provoz horské dráhy Euro-Mir v zábavním parku Europa Park v Německu zajištují napájecí a ovládací kabely ÖLFLEX® a průmyslové konektory EPIC®. Kompletní kabeláž na jeřábech speciální lodě s kontejnerovými mosty v Hamburku je provedena značkovými produkty ÖLFLEX® CLASSIC 110, UNITRONIC® LiYCY a HITRONIC®. „Netradičních využití našich produktů je však ještě daleko více. Celkově totiž disponujeme čtyřiceti tisíci produkty pro téměř všechna použití. Díky celé řadě mezinárodních aprobací jsou naše výrobky schopny uspokojit požadavky většiny zákazníků na celém světě,“ dodal na závěr Bohumír Haleš, produktový manager.

Oficiální video a fotografie z expozice společnosti LAPP KABEL s.r.o. na MSV 2014 si můžete prohlednout na stránkách www.lappkabel.cz.

Tiskové materiály LAPP KABEL s.r.o.
 

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021