Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jednoduše přímo k cíli s IO-Link by Murrelektronik

1. 9. 2016 | Murrelektronik CZ spol. s r.o. | www.murrelektronik.cz

Rychlá integrace, krátká doba uvedení do provozu a také maximální flexibilita - se sběrnicovými IO-Link moduly MVK Metall a Impact67 společnosti Murrelektronik jste na přímé cestě k cíli. Dokonale se hodí pro snadnou integraci IO-Link zařízení do instalačních řešení.

Murrelektronik IO-LinkProč je integrace tak snadná?

Důvodem je „IODD on Board“ – progresivní technologie společnosti Murrelektronik. Data senzorů a akčních členů uložená v IODD (IO Device Description – popis zařízení IO) jsou vložena přímo do souborů GSDML sběrnicových modulů MVK Metall a Impact67 společnosti Murrelektronik. Když se připojí nějaké zařízení (např. IO-Link senzory nebo IO-Link ventilové ostrovy), pak lze přistupovat k těmto datům přímo, bez ruční konfigurace nebo speciálních softwarových nástrojů, zcela prakticky s již instalovanými nástroji řídící jednotky PLC. To představuje značné usnadnění práce, neboť dosud muselo být každé nové IO-Link zařízení jednotlivě integrováno do softwaru, a to trvalo dlouho. Bylo téměř otravné u každého nového přístroje opakovat stále stejné kroky… ale to teď patří minulosti: Pomocí Copy & Paste (Kopírovat a Vložit) lze již vytvořené konfigurace libovolně přenášet do jiných řídících jednotek, což je obrovskou výhodou pro výrobce sériových strojů.

Pro výrobce jednoúčelových strojů nabízí nové, volně konfigurovatelné moduly velké výhody: náš autokonfigurační režim uvede vše do provozu ve velmi krátké době. Konfigurace digitálních vstupů a výstupů odpadá, kanály jsou využívány tak, jak je určeno řídící jednotkou.

Kladete důraz na maximální flexibilitu?

Pak je pro vás vhodný expertní režim. S pomocí IO-Link Device Tool společnosti Murrelektronik lze libovolně nastavit každou jednotlivou hodnotu. Výhodou tohoto nástroje je mimo jiné fakt, že se jednotlivé hodnoty zobrazují nejen hexadecimálně, ale že mohou být převedeny do svého zamýšleného formátu.

„Výrobci sériových strojů mají užitek z výhody, že mohou již jednou vytvořené konfigurace jednoduchým kopírováním libovolně přenášet do řídicích systémů dalších zařízení a strojů.“
Jörg Krautter | Viceprezident automatizace

„Expertní režim umožňuje maximální flexibilitu: s pomocí našeho nástroje IO-Link Device Tool může každý své hodnoty libovolně nastavit.“
Bernd Waser | Vedoucí výzkumu a vývoje

Tiskové materiály Murrelektronik

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021