Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Jasné podmínky a transparentnost nákladů. Komplexní servis namísto nákupu přináší nesčetné výhody

7. 7. 2020 | MEWA Textil-Service, s. r. o. | www.mewa.cz

Mnoho firem si přeje, aby se jejich zaměstnanci prezentovali jednotným, dobře udržovaným a atraktivním pracovním oděvem. Avšak kdo bude ve firmě zajišťovat tento náročný proces, který sahá od pořízení oděvů, přes veškerou logistiku spojenou s jejich pořizováním a ošacováním pracovníků až po údržbu a opravy oděvů? Současným trendem je pověření externího dodavatele. Kdispozici je zde podnikům textilní management firmy MEWA, který zajistí transparentnost nákladů a zbaví firmy mnoha problémů.

Mnoho firem si přeje, aby se jejich zaměstnanci prezentovali jednotným, dobře udržovaným a atraktivním pracovním oděvem. Avšak kdo bude ve firmě zajišťovat tento náročný proces, který sahá od pořízení oděvů, přes veškerou logistiku spojenou s jejich pořizováním a ošacováním pracovníků až po údržbu a opravy oděvů? Současným trendem je pověření externího dodavatele. Kdispozici je zde podnikům textilní management firmy MEWA, který zajistí transparentnost nákladů a zbaví firmy mnoha problémů.


Obr. 1. Servisní řidiči dodávají čisté pracovní oděvy přesně, spolehlivě a v pevně stanovených termínech

Firmy, které odebírají pracovní oděvy pro své zaměstnance v rámci komplexního servisu namísto toho, aby je kupovaly, profitují z celé řady výhod:

Přesná dodávka
Servisní řidiči dodávají čisté pracovní oděvy přesně, spolehlivě a v pevně stanovených termínech. Počítačově řízené plánování tras garantuje včasné dodávky.

Čisté oděvy
Každý zaměstnanec obdrží na výměnu několik sad, takže má vždy k dispozici čisté vybavení. Trvalou čistotu zajišťuje kontrola kvality po každém praní.

Opravy v ceně
Poškozené části oděvů jsou opraveny, oděvy, které již nepostačují nárokům na kvalitu, jsou vyřazeny a nahrazeny novými.

Bez záměny
Každý zaměstnanec vždy obdrží zpět svůj vlastní oděv. Protože je každá část oděvu označena čárovým kódem, může být sledována během celého procesu údržby a nemůže tak dojít k její záměně.

Oděvy ve firemním stylu
Všechny kusy oděvů mohou být vybaveny firemním logem nebo nápisem. To zajistí jednotnou firemní prezentaci.


Obr. 2. Pracovní oděvy MEWA jsou uzpůsobené pro různé skupiny povolání a různé oblasti použití

Pořádek v provozu
Pro skladování pracovních oděvů a shromažďování špinavého prádla je k dispozici skříňový servis. Jednotlivé boxy jsou uzamykatelné a mohou být označeny jménem uživatele nebo identifikačním číslem.

Flexibilní řešení
Je možné flexibilně reagovat na nárůst počtu zaměstnanců, resp. oděvů v týmu, i na potřebu výměny velikostí oděvů. Kdykoliv mohou také být provedeny individuální úpravy.

Minimalizace náročnosti procesu
Ti, kdo se dosud zabývali veškerou logistikou spojenou s pracovními oděvy, nyní ušetří čas a námahu a mohou takto uvolněné kapacity uplatnit na jiných místech.

Dobrá bilance – i pro životní prostředí
Servisní koloběh je u firmy MEWA, odborníka na textilie, nastaven jako trvale udržitelný: ekologicky šetrné praní, úprava odpadní vody a rekuperace tepla. Každý zákazník tak může vylepšit i svoji vlastní ekologickou bilanci.

Náklady – kalkulovatelné a transparentní
Každý měsíc obdrží zákazník vyúčtování celého rozsahu výkonů. Nevznikají tak žádné „skryté“ náklady. Při porovnání těchto výdajů s finanční náročností nákupu oděvů se zpravidla ukáže, že je servisní systém alternativou, která se skutečně vyplatí.


Obr. 3. Pracovní oděvy MEWA jsou uzpůsobené pro různé skupiny povolání a různé oblasti použití

MEWA Textil-Management

Společnost MEWA se svými 44 pobočkami zásobuje podniky po celé Evropě pracovním a ochranným oblečením, čisticími utěrkami pro průmyslové využití, rohožemi, ale také kompletním systémem služeb pro čištění součástek. Výrobky pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci je možné objednat v katalogu pod značkou „World Wide Work by MEWA“. O více než 180 000 živnostníků, řemeslníků a zákazníků z oblasti průmyslu, obchodu nebo gastronomie se stará zhruba 5 200 zaměstnanců. Roku 2016 dosáhla skupina MEWA obratu 638 milionů eur. Společnost MEWA byla založena roku 1908 a v současnosti jde o přední firmu působící v oblasti textilního managementu. V listopadu 2013 se dostala MEWA mezi tři favority Německé ceny trvale udržitelného rozvoje v kategorii „Německé produkty/služby“. Společnost byla roku 2016 potřetí oceněna nakladatelstvím Deutsche Standards „Značkou století“ a dále byla roku 2015 podruhé vyznamenána jako „Vedoucí značka na světovém trhu“.

https://www.youtube.com/user/mewacz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021