Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Intuitivní navigace v elektrických sítích

16. 2. 2019 | Radka Svobodová | GMC – měřicí technika, s. r. o., | www.gmc.cz

Komplexní nástroj pro měření a monitoring výkonových sítí

Přístroje série SINEAX AM jsou kompaktní zařízení pro měření a monitoring v silnoproudých sítích. Vynikají v kvalitě zobrazování a intuitivní obsluze. Poskytují široké spektrum funkcí, které lze ještě dále rozšířit pomocí volitelných součástí. Do pracovního prostředí se připojují prostřednictvím komunikačních rozhraní, digitálních portů, analogových výstupů či relé. Byly vytvořeny pro univerzální použití v průmyslových továrnách, při automatizaci technických zařízení budov či distribuci energie. V nízkonapěťových systémech lze přímo připojit jmenovitá napětí až do 690 V v kategorii měření CATIII. Univerzální měřicí systém umožňuje přístroje přímo použít v sítích libovolného typu od jednofázových rozvodů až po čtyřvodičové systémy s nerovnoměrnou zátěží. Přístroje série AM lze kompletně adaptovat požadavkům na místě pomocí TFT displeje. Verze vybavené ethernetovým rozhraním umožňují konfiguraci pomocí webového rozhraní bez potřeby speciálního softwaru.

Komplexní nástroj pro měření a monitoring výkonových sítí

Přístroje jsou vyráběny ve třech variantách pod označením SINEAX AM1000, SINEAX AM2000 a SINEAX AM3000. Všechny tyto přístroje však lze charakterizovat následujícími znaky:

Přehledný

Vysoké rozlišení je umožněno barevným TFT displejem pro velmi ostré zobrazení naměřených hodnot. Standardem jsou stále viditelné stavové informace (alarmy, ochrana heslem, záznam dat, datum/čas atd.) a přehledný design.

Intuitivní

Přístroj se snadno ovládá díky jednoduchému textovému menu v několika volitelných jazycích.

Rychlý přístup k požadovaným údajům je zaručen tematickým uspořádáním informací o naměřených hodnotách. Další výhodou je servisní sekce pro údržbu a uvedení do provozu.

Multifunkční

Pomocí mezních hodnot a jejich logického propojení jsou zajištěny různé možnosti monitorování. Také funkce centrální výstrahy se aktivuje z displeje. Rychlý přehled o stavu zařízení umožňuje seznam výstrah s textovou informací.

Flexibilní

Uživatel může využít univerzální měřicí vstupy pro jakýkoliv typ sítí, kde jsou volně nastavitelné měřicí veličiny střední hodnoty a elektroměrů a volně nastavitelná autorizace přístupu.

Nastavitelný

Samozřejmostí je nastavitelné provedení přístroje pro běžné veličiny, jako jsou funkce, rozhraní, vstupy/výstupy a napájecí napětí. Podle potřeby lze zvolit i rozměry čelního panelu, a to výběrem z velikostí 96 × 96 nebo 144 × 144 mm.

Též je umožněna integrace přístroje jako standardního objektu do softwaru SMARTCOLLECT PM10. Jde o velmi výkonný software SMARTCOLLECT ENERGY, který byl navržen zejména pro aplikace v oblasti energie, ale také pro poskytovatele služeb a veřejnou správu. Měří, ukládá a zobrazuje vizualizace příslušných údajů o spotřebě elektrického proudu, plynu, vody nebo tepla. Software poskytuje transparentnost a pomáhá s určením slabin. Optimalizuje spotřebu a šetří náklady na energie.

Značka SINEAX, doposud známá z oblasti precizních elektrických a neelektrických převodníků, získává novou řadou přístrojů AM1000, AM2000 a AM3000 další členy sortimentu kvalitních švýcarských měřicích přístrojů.


Vyšlo v časopise Elektro č. 2/2019 na straně 27. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021