Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

i-CHARGE CION

25. 1. 2021 | Michal Oplt | Schrack Technik, spol. s r. o | www.schrack.cz

Nová produktová řada nabíjecích stanic CION zohledňuje všechny případné způsoby nasazení AC nabíjecích stanic, bez ohledu na to, zda jde o rodinný dům, garáž nebo speciálně vyhrazené parkovací stání. Všechna provedení nabíjecí stanice i-Charge CION jsou vybaveny detekcí DC reziduálních proudů, DC 6 mA podle ČSN EN 61851.

Nová produktová řada nabíjecích stanic od Schracku

Nová produktová řada nabíjecích stanic CION zohledňuje všechny případné způsoby nasazení AC nabíjecích stanic, bez ohledu na to, zda jde o rodinný dům, garáž nebo speciálně vyhrazené parkovací stání. Všechna provedení nabíjecí stanice i-Charge CION jsou vybaveny detekcí DC reziduálních proudů, DC 6 mA podle ČSN EN 61851.

Celá produktová řada se logicky dělí podle výkonů, provedení připojení a základních požadavků na způsob využívání nabíjecí stanice. Základní výkony jsou 11 nebo 22 kW:
– připojení pomocí zásuvky TYP2 nebo pevně instalovaného kabelu TYP2,
– způsobu využití nabíjecí stanice: domácí, neveřejná či veřejná stanice.

i-CHARGE CION

Home Nejjednodušší varianta nabíjecí stanice je vhodná zejména pro soukromé využití a tam, kde lze zabránit neautorizovanému nabíjení pomocí umístění stanice. Po připojení se elektromobil začne nabíjet automaticky a není vyžadována další autorizace. Nabíjecí stanice je vybavena jasně čitelným RGB LED piktogramem, který zobrazuje aktuální stav nabíjení.

i-CHARGE CION Semipublic

Nabízí ideální řešení pro nabíjení v bytových domech, podzemních parkovištích, obytných komplexech, na firemních parkovištích a ve všech oblastech, kde by nabíjení mělo být umožněno pouze určité skupině uživatelů. S digitálním omezením přístupu je možné určit, kdo bude na nabíjecích stanicích nabíjet.

Omezení probíhá pomocí karet RFID, kterých může být v nabíjecí stanici naučeno až 75. Integrovaná čtečka karet s podsvícením RGB akceptuje všechny běžné karty NFC, které splňují normu Mifare ISO 14443.

i-CHARGE CION Public

Poslední varianta nabízí optimální řešení pro nabíjení elektromobilů ve veřejných prostorech. Nabíjecí stanice je vhodná pro veřejná parkoviště i pro hotely a nákupní centra. Za podpory integrovaného čítače MID s průhledítkem je možné účtovat nabíjení v souladu s právními předpisy. Za pomoci připojení online prostřednictvím standardizovaného rozhraní OCPP lze provedené nabíjení snadno a bezpečně účtovat.

Všeobecné charakteristiky nabíjecích stanic:
– Špičkový design
– Jednoduchá manipulace
– Bezpečné nabíjení
– Vysoká spolehlivost a provozní bezpečnost
– Pro vnitřní í venkovní použití (IP54)
– V souladu s ČSN EN 61851
– Certifikace TÜV
– Kompaktní konstrukce odolná proti povětrnostním vlivům
– Odolné proti nárazu, nerozbitné (stupeň ochrany před vnějšími mechanickými rázy IK10)
– Materiál odpuzující nečistoty
– Odolnost vůči UV
– Možnost účtování přes rozhraní OCPP
– Ověřování pomocí RFID
– Signalizace stavu nabití
– Vyrobeno v EU

Obr. 1. Stojany CION  Obr. 2. Ochrana proti nárazu i-CHARGE
Obr. 1. Stojany CION (vlevo), Obr. 2. Ochrana proti nárazu i-CHARGE (vpravo)

i-CHARGE PŘÍSLUŠENSTVÍ

Stojan CION
Všude tam, kde není možná montáž na stěnu, jsou určeny obě varianty stojanů, v jednoduchém (EMCIONS1) nebo dvojitém provedení (EMCIONS2). Na tyto dva stojany mohou být namontovány všechny typy wallboxů CION. Wallboxy CION jsou při montáži na stojan vždy napájené zespodu. Použití korozivzdorné oceli V2A jako základního materiálu zaručuje robustnost a odolnost podstavce. Doporučuje se přídavná ochrana proti nárazu i-CHARGE.

Ochrana proti nárazu i-CHARGE
Ochranný rám i-CHARGE zabraňuje poškození nabíjecí stanice. Díky výraznému zbarvení je nárazník jasně rozpoznatelný, takže lze zabránit kolizím. Ochranný rám s vysokou životností je vyroben z pozinkované korozivzdorné ocelové trubky se stěnou 3 mm, nebo z korozivzdorné ocelové trubky se stěnou 2 mm. Montáž je realizována pomocí hmoždinek nebo šroubů do betonu.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021