Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Homey – úspěšný projekt na Kickstarter nabízí zařízení, které vám umožní mluvit s vaší domácností

9. 6. 2014 | |

Homey je řečí ovládané centrum pro automatizaci vaší domácnosti. 

Mluvte se svou domácností a ovládejte vše – od světel, přes hudbu až po klimatizaci nebo TV. Homey se dokáže dohovořit s mnoha zařízeními, která máte doma a vy můžete mluvit s Homey. 

Řekněte, co chcete a kdy se to má stát a Homey se o to postará. Homey se také učí vašim zvyklostem a dokáže předvídat, co udělat, abyste byli spokojení.

Homey je navržen pro každého

Ať už jste businesssman, student, prarodič nebo žena v domácnosti, Homey je zde pro vás kdykoliv ho potřebujete. Technologie je skrytá, takže vy se můžete soustředit jen na to, pro vás skutečně důležité. O zbytek se stará Homey. Tisková zpráva tvůrců ZDE

Homey propojí vaše zarízení a internet a tím umožňuje skutečně chytré užívání

  • Když přijdete domů, rožnou se světla a termostat je již nastaven na komfortní úroveň. Váš audiosystém hraje vaši oblíbenou hudbu.
  • Když vstáváte, záclony nebo žaluzie se rozhrnou, hraje hudba, Homey vám předčítá vaši poštu a předpověď počasí. Z postele vás dostane vůně automaticky připravené kávy.
  • Jste v supermarketu a rozhodnete se, že dnes se k večeři uděláte pizzu. Řeknete své Homey aplikaci, aby předehřála troubu. Pokud máte chytrou ledničku, bude vám zaslán váš nákupní seznam.
  • Chete-li se dívat na film, žaluzie se shrnou, TV se nastaví na správný kanál a vaše mediacentrum přehraje film.
  • Když opouštíte svůj dům, Homey vám sdělí, že brzy bude pršet, a připomene vám, abyste si vzali deštník. Pokud jste poslední, kdo opouští dům, Homey stáhne topení, a vypne všechna vaše světla i zařízení, abyste ušetřili za energii. Homey také zajistí, že vstupní dveře budou zamčeny.
  • Když máte hovor, vaše hudba se přeruší a hovor je skrze Bluetooth naroutován z vašeho telefonu a nasměrován do reproduktorů nejblíže k místu, kde se právě nacházíte.

Funguje to

Když Homey poprvé zapnete, připojí se k většině vašich zařízení - podpora pro zbývající se připravuje. Hned po domácích spotřebičích se připojí k zábavním systémům a on-line účtům. Homey je živoucí základna, která propojí ve vašem životě vše se vším. Homey spolupracuje se všemi významnými protokoly a platformami.

Homey obsahuje 7 bezdrátových modulů, které pracují na různých frekvencích a protokolech, vše integrované do inteligentního a uživatelsky přívětivého zařízení schopného rozpoznat váš hlas a porozumět mu. A aby se nezapomnělo na starší zařízení, obsahuje i jednu Infračervenou Power LED. Již nyní tak můžete zahodit všechna svá dálková ovládání.


Homey má speciální aplikaci

Protože existuje mnoho zařízení, která se používají, a nová se objevují každý den. Homey má vlastní ap-store, a vy průběžně dostáváte čerstvé aplikace od výrobců zařízení i spolupracujících nadšenců. Všechny aplikace jsou kontrolovány, abyste se nemuseli trápit ohledně bezpečnosti a soukromí.
Vývojáři i fanoušci mohou také publikovat přímo v Labs sekci, kde lze volně sdílet projekty pro vaše domácnosti.

Homey na Kickstarter již nasbíral 180 000 z plánovaných 100 000 dolarů, ještě necelé další tři týdny je však možné projekt podpořit a získat Homey například za výhodnější cenu a navíc před uvedením na trh. Stránka projektu a technické specifikace ZDE 

Obrázky a text: Kickstarter