Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

HIWIN je vítěz v disciplíně Polohovací systémy

16. 10. 2018 | HIWIN s.r.o. | www.hiwin.cz

Nezbytným komponentem v procesu automatizace a robotizace jsou lineární motory. To je neoddiskutovatelný fakt. Několik zajímavých řešení a produktů, vyznačujících se přesností, rychlostí a spolehlivostí, představila nedávno na MSV v Brně společnost HIWIN.

Název HIWIN vznikl složením z výrazů HI-tech a Winner - volně přeloženo jako vítěz v Hi-Tech technologiích. Společnost je v mnoha zemích světa známá vysoce kvalitními komponenty lineární techniky pro průmysl.

HIWIN je vítěz v disciplíně Polohovací systémy

Produkty HIWIN jsou určeny především pro manipulační a jednoúčelové stroje, CNC zařízení a obráběcí centra, strojní vybavení, těžké řezací stroje, brusky, pily, formovací stroje, automatizační zařízení, vysokorychlostní polohovací jednotky, lékařská zařízení a elektronický průmysl.

Čistě mechanické principy polohovacích systémů jsou stále žádány pro běžné polohovací funkce výrobních strojů. Pro polohování v automatizaci a robotizaci, vyžadující současně s přesností také rychlost, se stále častěji prosazuje elektromagnetický princip – lineární motor.

Při představení expozice pozvaným odborným novinářům byla zdůrazněna kvalita produktů, rychlost dodávek, odborná pomoc a všestranná péče o zákazníka. Povědomost odborníků o této přidané hodnotě provází značku HIWIN na trzích po celém světě, kdykoliv dojde na výrobky, jako jsou lineární vedení, pohony, motory, kuličkové šrouby, pojistné matice, kuličková pouzdra, lineární sety, kalené broušené vodicí tyče, polohovací systémy, kompaktní polohovací moduly s kuličkovými šrouby integrovanými přímo do těla modulu (tzv. KK moduly), odměřovací systémy. Standardní součástí zakázek jsou služby technické podpory. Na individuální bázi je zákazníkům nabízena také pomoc při návrhu/projektování.

Značku HIWIN v České republice od roku 2002 reprezentuje společnost HIWIN s.r.o., která je kapitálově spojena s evropskou centrálou v německém Offenburgu. Česká firma HIWIN s.r.o. je výhradním distributorem produktů HIWIN pro Českou republiku, Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko, Srbsko, Černou Horu, Makedonii a Bosnu a Hercegovinu.

Produkty HIWIN, vyráběné v několika závodech na Taiwanu, Japonsku, USA, Německu i v ČR jsou zákazníkům dodávány přímo ze skladu v Brně.