Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Historicky největší robot od ABB je o 25 % rychlejší než konkurence

12. 11. 2015 | ABB s.r.o. | www.abb.cz

IRB 8700 je nejvýkonnější robot s vysokou nosností a zároveň nejnižšími provozními náklady na trhu. Robot má dosah 3,5 metru a dokáže manipulovat břemeny až do hmotnosti 800 kg (1000 kg se zápěstím dolů, 630 kg s LeanID).

Společnost ABB představila víceúčelový průmyslový robot IRB 8700 s vysokou nosností. 

„Při konstrukci robota IRB 8700 jsme kladli důraz na dosah, nosnost a výkon" uvádí Ola Svanström, produktový manažer ABB Group pro velké roboty. „Díky pokročilé technologii ABB pro řízení pohybu při vysokých momentech setrvačnosti tento robot – v současnosti s vůbec nejvyšší nosností – automaticky přizpůsobí svou rychlost hmotnosti a rozměrům manipulovaných dílů. Díky kompaktním rozměrům, optimalizované protiváze, paralelnímu uspořádání, dostatečně tuhým osám a méně motorům, dociluje IRB 8700 nižších momentů setrvačnosti při vyšších rychlostech."

IRB 8700, dosud největší robot společnosti ABB, nabízí veškeré funkce a know-how jejího portfolia. Robot je vybaven pouze jedním motorem a jednou převodovkou na každou osu. Jiné roboty této velikosti používají duální motory a převodovky. Nejsou zde navíc žádné tlumiče s plynem – vyvažování zajišťuje pouze spolehlivá protiváha a mechanické pružiny. Díky těmto konstrukčním prvkům má IRB 8700 méně součástí a dosahuje tak pro dané aplikace kratších časů cyklu a vyšších přesností.

Robot IRB se dodává ve dvou konfiguracích. První má dosah 4,2 metru a užitečné zatížení 550 kg (620 kg se zápěstím dolů, 475 kg s LeanID), druhá má dosah 3,5 metru a užitečné zatížení 800 kg (1000 kg se zápěstím dolů; 630 kg s LeanID). Obě konfigurace mají výjimečný moment setrvačnosti o hodnotě 725 kgm2.

Společnost ABB (www.abb.com) je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci. Umožňuje zákazníkům ze sféry energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu na životní prostředí. ABB Group má kolem 140 000 zaměstnanců v téměř 100 zemích světa. V České republice působí v osmi lokalitách, má 7 výrobních závodů, 4 výzkumná a vývojová centra a poskytuje komplexní služby. ABB Česká republika zaměstnává více než 3 400 lidí.

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Poskytuje mimo jiné softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. Společnost ABB celosvětově instalovala více než 250 000 robotů.

Veškeré výrobky ABB Robotika plně podporuje globální prodejní a servisní organizace ABB Robotika v 53 státech a na více než 100 místech. 

 

Více informací naleznete na www.abb.cz/robotika.

Tiskové materiály ABB s.r.o.
Image Credit ABB s.r.o.
 

ABB s.r.o.

ABB s.r.o.
BB Centrum – DELTA II
Vyskočilova 1561/4a
Praha 4
140 00
www.abb.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021