Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

GEWISS – partner pro elektroinstalace v průmyslu

8. 10. 2018 | Michal Dusil | Elektro-System-Technik, s. r. o. | www.est-praha.cz.

Elektro-System-Technik, s. r. o., výhradní dodavatel značky GEWISS v ČR a SR, představuje produkty vhodné pro elektroinstalace v průmyslu, kde jsou větší požadavky na odolnost proti prachu, vodě, chemikáliím a mechanickému poškození.

Vysoce výkonné vačkové vypínače 70 RT HP

GEWISS uvádí na trh novou řadu nástěnných vačkových vypínačů 70 RT HP, které jsou k dostání v plastových nebo kovových krabicích, ve verzích od 16 do 160 A, pro řídicí i bezpečnostní použití. Řada v rozsahu 16 až 63 A zahrnuje možnost montáže do čelního panelu rozváděče nebo na lištu DIN a každý přístroj lze vybavit pomocnými kontakty.


Obr. 1. Řez vypínačem

Provedení 70 RT HP představuje vylepšený, ergonomicky navržený robustní vypínač, který je ideální do těžkých provozů – je odolný proti nárazům, mechanickému namáhání, UV záření i chemikáliím.

Vačkový vypínač je v termoplastové krabici a poskytuje stupeň krytí IP66/IP67/IP69, což zaručuje, že je produkt úplně chráněn proti prachu a tekutinám, přestože jde o horkou vysokotlakou stříkající vodu. Lze ho tedy použít i v nejnáročnějších prostředích.

Plastový kryt přístroje 70 RT HP je upevněn čtyřmi šrouby, které jsou utaženy pootočením o čtvrt otáčky – jednodušší a rychlejší systém k montáži a demontáži plastového krytu, než tomu bylo doposud. Inovativní uzamykací systém poskytuje prostor až na tři visací zámky a umožňuje uzamknout vypínač v poloze ZAP a VYP (v bezpečnostní verzi je možné vypínač zamknout pouze v poloze VYP). Tato nová řada přináší technická řešení určená k snadné instalaci: dvojité metrické průchodky na horní i dolní straně, vnější upevňovací body pro montáž na stěnu a velký vnitřní prostor pro připojování kabelů. Vypínač lze vybavit pomocnými kontakty.


Obr. 2. Modulární pouzdro

Nástěnná modulární pouzdra 27 COMBI

Kompletní a univerzální systém skládacích modulárních pouzder dokonale splňuje požadavky na instalaci v bytovém i průmyslovém sektoru. Dokonalé utěsnění je zajištěno uzavíracím systémem dvířek s těsněním. Speciální průhledná membrána u přístrojů IP55 s drážkami usnadňuje ovládání přístrojů. V řadě 27 Combi je v nabídce několik provedení, ze kterých si vybere opravdu každý: na lištu DIN, nástěnné, pro elektroinstalační lišty a kanály nebo pro montáž na sloup. Montáž modulárních pouzder je velmi snadná, a to díky velkému vnitřnímu prostoru pro zapojení kabelů. Uživatel může realizovat vlastní konfigurace na míru, jež se přizpůsobí jakémukoliv typu požadavku.

Pro bližší informace o produktech GEWISS navštivte stránky výhradního dodavatele: www.est-praha.cz


Vyšlo v časopise Elektro č. 10/2018 na straně 29. 
Tištěná verze – objednejte si předplatné: pro ČR zde, pro SR zde.
Elektronická verze vyšlých časopisů zde.

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021