Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Formovací zdroj kondenzátorů měničů frekvence

24. 9. 2020 | BUBELA Power Electronics, s. r. o. | www.bubela.cz

Zdroj je primárně určen pro reformování elektrolytických kondenzátorů stejnosměrného meziobvodu měničů frekvence. Dobré služby však prokáže i jako regulovaný laboratorní zdroj použitelný k různým účelům.

Zdroj je primárně určen pro reformování elektrolytických kondenzátorů stejnosměrného meziobvodu měničů frekvence. Dobré služby však prokáže i jako regulovaný laboratorní zdroj použitelný k různým účelům.

Výstupní napětí je nastavitelné v rozsahu 0 až 1 000 V DC s limitací výstupního proudu až 2 A a maximálním výkonem 1 000 W. Výstup zdroje je galvanicky izolovaný od napájecí sítě a země. Náběhová rampa napětí dovoluje volbu v extrémně širokém rozsahu časů od 1 s až do 24 h s možností definice doby vypnutí po dosažení požadovaného napětí a také definice časového průběhu napětí. Připojená kapacitní zátěž je po vypnutí zdroje řízeně vybíjena až do nulové hodnoty napětí. Napájení je z běžné zásuvky 230 V/50 Hz.

Konstrukce je koncipována formou přístrojové přenosné skříňky s rozměry 360 × 144 × 244 mm umožňující snadné přenášení. Zdroj disponuje barevným dotykovým displejem TFT, doplněným tlačítky a otočným ovladačem pro snadné ovládání. Stabilita výstupních veličin je ±2 V/±10 mA, výstupní napětí se nastavuje s krokem 1 V a proud s krokem 10 mA. Ovládání je možné i dálkově přes počítač připojený přes USB, RS485 nebo LAN. Takto lze provádět automatizované zkoušky a jejich vyhodnocení. Součástí dodávky jsou připojovací kabely s různými typy zakončení (banánky, krokosvorky a odizolované konce pro zapojení do svorkovnice).

BUBELA Power Electronics, s. r. o., Brno, tel. +420 602 285 981, e-mail: info@bubela.czwww.bubela.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021