Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Fond HENNLICH podpořil neziskovky v Litoměřicích 100.000 korun

10. 6. 2021 | HENNLICH s.r.o. | www.hennlich.cz

Dárcovský fond HENNLICH letos podpořil 15 neziskových projektů mladých lidí z Litoměřic. Rozdělil mezi ně částku 100.000 korun. Také letošní vyhlášení výsledků ovlivnila pandemie koronaviru, proto se uskutečnilo pouze na dálku. Dárcovský fond HENNLICH rozdělil finanční podporu neziskovým aktivitám mladých lidí žijících nebo studujících v Litoměřicích již po sedmnácté. Za dobu fungování podpořil téměř 260 projektů částkou přes 1,3 miliónu korun.

Pavel Šumera, jednatel společnosti HENNLICH: „Také do letošního vyhlášení grantového kola promluvila koronavirová pandemie. O grant se přihlásilo méně projektů, než v minulosti. Rozhodli jsme se proto podpořit všechny aktivní mladé lidi, protože si uvědomujeme, že v současné době je mnohem těžší shánět podporu na neziskové projekty. Přestože jsme se nemohli s žadateli setkat osobně při vyhlášení, alespoň na dálku jim všem držím palce a těším se na realizaci projektů.“

O finanční podporu z Dárcovského fondu HENNLICH se v letošním 17. grantovém kole programu „Litoměřice – live city jsi ty“ přihlásilo 15 neziskových projektů. Celkově jednotlivci a organizace žádali o více než 119.000 korun. „Odborná komise se rozhodla podpořita všech 15 přihlášených projektů, i když ne všechny v plné výši,“ uvedla Kateřina Valešová, ředitelka Ústecké komunitní nadace, která Dárcovský fond HENNLICH spravuje.

Za 17 let fungování podpořil Dárcovský fond HENNLICH 257 neziskových projektů mladých lidí žijících či studujících v Litoměřicích částkou 1,3 milionu korun. Také letos mohli mladí lidé mezi 15 a 25 roky věku žádat o podporu na své projekty až do výše 8000 korun. Nyní mají rok na realizaci svých projektů.

Dárcovský fond HENNLICH založila v roce 2005 litoměřická společnost HENNLICH. Fond si v rámci programu „Litoměřice – live city jsi ty“ klade za cíl podporovat aktivitu mladých lidí ve věku od 15 do 25 let žijících či studujících v Litoměřicích. Fond každoročně vyhlašuje otevřená grantová kola, ve kterých se mohou zájemci přihlásit se svými nápady a projekty o finanční podporu. Správcem peněz fondu je nejstarší česká komunitní nadace, Ústecká komunitní nadace, která má se získáváním a následným přerozdělováním peněz na podobné projekty mnohaleté zkušenosti.

Podpořené projekty v roce 2021:

Projekt

Žadatel

Podpora

Tábor 2021C

Turistický oddíl mládeže TOS Sluníčka 19028

8 000 Kč

Letní příměstský skákací tábor II.

Kateřina Bártová

5 000 Kč

Divadelní soubor Vanabí Litoměřice

Jan Šípal

8 000 Kč

Litoměřice open

Hana Kabelková

6 000 Kč

Memoriál Míry Vostrého ve stolním tenisu mládeže

Klub stolního tenisu Kalich Litoměřice, z.s.

6 000 Kč

Rozvíjíme pouto s přírodou

Diakonie ČCE - Středisko křesťanské pomoci v Litoměřicích

7 000 Kč

Softbal kemp a následný softbal kroužek

Středisko křesťanské pomoci Litoměřice

5 000 Kč

Litoměřická debatní liga

Gymnázium Josefa Jungmanna

8 000 Kč

Menšiny mezi námi

Gymnázium Josefa Jungmanna

8 000 Kč

Základní prvky do ekozahrady

Gymnázium Josefa Jungmanna, Litoměřice, Svojsíkova 1, příspěvková organizace

6 000 Kč

Rozšíření sítě online meteostanic o tři další stanice.

Institut technického vzdělávání, z. u.

8 000 Kč

Kurz tvůrčího psaní v rámci literární soutěže Máchovou stopou

Gymnázium Josefa Jungmanna Svojsíkova 1, Litoměřice 412 01

8 000 Kč

Soutěž Incendio 2021

Vox Luminas, z. s.

5 000 Kč

Realizace 2. části pumptracku

Petr Soubusta

8 000 Kč

Vytoužené léto

Miroslav Nesládek

4 000 Kč

 

 

100 000 Kč


O firmě HENNLICH s. r. o.:

Společnost HENNLICH je důležitým partnerem pro společnosti ze strojírenského, automobilového, chemického, papírenského či důlního průmyslu. Bohaté zkušenosti má s dodávkami komponentů i celých systémů pro výrobce oceli, energií, investičních celků a hydrauliky. Zaměřuje se také na dynamicky rostoucí obor životního prostředí, zabývá se například instalacemi tepelných čerpadel a výrobou elektřiny z odpadního tepla. Na domácím trhu působí od roku 1991.

Litoměřická firma je součástí evropské skupiny HENNLICH. Historie skupiny HENNLICH sahá do roku 1922, kdy v severočeském Duchcově založil Hermann A. Hennlich firmu specializovanou na dodávky pro strojírenství a doly. Od konce války společnost sídlí v rakouském Schärdingu.Po roce 1989 rozšířila aktivity i do dalších zemí střední a východní Evropy. S více než 570 spolupracovníky působí ve 22 evropských zemích.

 

O Ústecké komunitní nadaci:

Ústecká komunitní nadace je první českou komunitní nadací, jejíž počátky sahají do roku 1993 a jedinou otevřeně grantující nadací pro okresy Děčín, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Komunitní nadace, jako nevládní nezisková organizace, za dobu své činnosti podpořila přes 1 800 projektů v celkové výši přes 48 mil. Kč a vytvořila nadační jmění ve výši 41 mil. Kč.

Při své práci klade důraz na maximální profesionalitu a transparentnost – každoročně prochází nezávislým auditem, je signatářem Etického kodexu nadací, je zakládajícím členem Fóra dárců (asociace českých nadací) a Transatlantické sítě komunitních nadací, a dlouhodobě byla podporována jednou z nejvýznamnějších nadací z USA Ch.S. Mott Foundation.