Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

FLIR představuje nový měřič prostředí pro vzduchotechnické systémy

3. 4. 2019 | FLIR Systems | www.flir.com

Společnost FLIR Systems uvádí na trh víceúčelový měřič prostředí EM54 pro měření parametrů vzduchotechnických systémů. Vysoce přesný měřič EM54 je ideálním nástrojem pro kontrolu potrubních systémů, elektromotorů, tepelných zařízení a jiných systémových součástí v obytných, komerčních a průmyslových budovách. Tento velmi kvalitní, snadno ovladatelný přístroj pomáhá uživatelům rychle a přesně odhalit příznaky ucpaných filtrů a netěsností potrubí, které snižují rychlost proudění vzduchu, a způsobují tak přetížení vzduchotechnických systémů.

Měřič prostředí FLIR EM54 má externí miskový anemometr pro měření rychlosti proudění vzduchu ve velkém rozsahu a vysokém rozlišení, aby uživatelé mohli rychle a přesně kontrolovat průtok vzduchu na vstupech a výstupech potrubí. S jeho pomocí mohou snadno vypočítat rychlost proudění vzduchu v potrubí a efektivně odstranit případné závady.

Měřič prostředí EM54 má vestavěný vlhkoměr, který umožňuje identifikovat odchylky od úrovní okolní relativní vlhkosti, které by mohly způsobit nebezpečí vzniku statické elektřiny ve výrobních závodech a snížený komfort v obytných a kancelářských prostředích. Součástí měřiče je sonda s termočlánkem typu K pro bezkontaktní měření teploty, kterou uživatelé ocení při kontrolách správné provozní teploty u elektromotorů a součástí tepelných zařízení. Měřič EM54 umí rovněž vypočítat mokrou teplotu a teplotu rosného bodu.

Měřič prostředí EM54 má dobře čitelný, multifunkční displej, funkci záznamu minimální, maximální a průměrné naměřené hodnoty a nastavitelný časovač automatického vypnutí. Tento odolný a spolehlivý víceúčelový diagnostický přístroj je dodáván s tříletou omezenou zárukou.

Více informací naleznete na stránce FLIR.eu/EM54.

Tiskové materiály FLIR Systems