Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Flexibilní ochrana pro automatizační sítě

30. 7. 2015 | Siemens Česká republika | www.siemens.cz

Modul Scalance S615 je nejnovějším přírůstkem produktové řady security modulů společnosti Siemens. Jedná se o nákladově efektivní zařízení z rodiny Scalance S, které chrání průmyslové sítě a automatizační systémy proti neoprávněnému přístupu. Scalance S615 má pět ethernetových portů, nabízí ochranu pro nejrůznější topologie sítě pomocí firewallu nebo VPN – Virtual Private Network (IPsec a OpenVPN). To umožňuje flexibilní implementaci bezpečnostní koncepce. Uživatelé mohou nakonfigurovat až pět variabilních security zón s individuálními pravidly pro nastavení firewallu. Díky autokonfiguračnímu rozhraní lze zařízení snadno integrovat a parametrizovat pomocí platformy Sinema Remote Connect. Platforma umožňuje uživatelům pohodlně spravovat síťová připojení a zpřístupní zařízení a stroje umístněné kdekoliv na světě.

Nový security modul Scalance S615 má různé možnosti konfigurace a diagnostiky pomocí běžného internetového prohlížeče (WBM), rozhraní příkazového řádku (CLI) a protokolu pro správu sítě (SNMP). V každé
z konfigurovaných VLAN lze zařízení provozovat jako DHCP server nebo klient pro dynamickou konfiguraci adresy. Vlastní VPN tunel lze budovat trvale nebo podle aktuálního požadavku na vyžádání pomocí digitálního kontaktu modulu.

Security moduly produktové řady Scalance S zajistí možnost propojení automatizačních a kancelářských částí sítě v rámci výrobního závodu. Jsou speciálně navrženy tak, aby vyhověly požadavkům automatizačních systémů, například svojí robustností a jednoduchostí instalace. Díky možnosti redundantního napájení lze minimalizovat prostoje v případě poruchy jednoho z napájecích zdrojů. Stejně tak modul umožňuje rychlou výměnu zařízení pomocí paměťového média C-plug v případě jeho poruchy. V závislosti na požadované úrovni zabezpečení lze bezpečnostní funkce firewallu a VPN kombinovat.

Jako všechny produkty řady Scalance i tento nový security modul se může pochlubit pětiletou zárukou platnou pro komponenty Scalance dodané po 1. lednu 2015.

Další informace o novém bezpečnostním modulu najdete na www.siemens.cz/scalance .

Tiskové materiály SIEMENS

Siemens, s. r. o.

Siemens, s. r. o.
Siemensova 1
Praha 5
155 00
www.siemens.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021